Daon wordt contract met belastingautoriteiten toegewezen voor levering van diensten voor vingerafdrukken bij opstellers van belastingaangifteformulieren

RESTON, Va.--(BUSINESS WIRE)-- 20110616 --

Daon, een toonaangevende leverancier van identiteitsassurantiesoftware en diensten, heeft aangekondigd dat aan Daon Trusted Identity Services (DTIS) een overeenkomst met de belastingdienst (IRS)is toegekend voor het leveren van vingerafdrukken en FBI-achtergrond voor de ongeveer één miljoen mensen die bij de opstelling en voorbereiding van federale belastingaangifteformulieren assisteren.

Dit meervoudige-jarencontract zal personen die belastingdocumentatie opmaken een kostenbesparende en eenvoudige manier verschaffen om te bewijzen dat zij aan de door de belastingdienst opgestelde ethische gedragsnormen voldoen. In samenwerking met de The UPS Store® zal DTIS in de komende zes maanden minimaal 450 van haar UPS Store locaties in de hele Verenigde Staten ter beschikking stellen voor het verzamelen van vingerafdrukken. Ook zullen er extra interne verzamelplaatsen worden toegewezen.

“Daon is er heel trots op om aan een dergelijk belangrijk initiatief deel te nemen,” zei Daon CEO Tom Grissen. “Onze strategische verbintenis met The UPS Store geeft ons een uitgebreide capaciteit zodat wij nog veel meer in staat worden gesteld vingerafdrukken en biografische gegevens te verzamelen en verwerken. Zo kunnen wij aan de behoeften van de gemeenschap van opstellers van belastingaangiftebiljetten voor de belastingdienst in het hele land voldoen.”

“Klantencomfort, betrouwbare service en vertrouwen zijn de waarborgstempels van The UPS Store brand,” zei Stuart Mathis, President van Mail Boxes Etc., Inc., franchisor van The UPS Store. “Wij zien ernaar uit om met deze kwaliteiten, en nog veel meer, bij te kunnen dragen aan dit belangrijke initiatief van de belastingdienst.”

Over Daon Trusted Identity Services

Daon Trusted Identity Services (DTIS) heeft haar activiteit in het grootste clearinghouse voor vingerafdrukken, biometrische en biografische verwerking voor burgers in het land. DTIS maakt deel uit van Daon, en is een toonaangevende leverancier van identiteitsassurantie-softwareproducten wereldwijd. DTIS heeft diensten geleverd voor meer dan 5,5 miljoen biometrische gegevens en 2,4 miljoen biografische achtergrondcontroles, waarbij het meer dan $220 miljoen in elektronische geldoverboekingen verwerkt heeft. Voor meer informatie, ga naar www.daon.com.

Voor meer informatie over The UPS Store, kunt u terecht op www.theupsstore.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Daon
Catherine Zipf, +1 703-984-4041

catherine.zipf@daon.com