Ingezonden persbericht


Tilburg, 8 juni 2011


16 juni, Tilburg: Informatiebijeenkomst door Vereniging Weldaad over topconferenties G8, G20 en de noodzaak van een ander soort wereld

In Frankrijk vinden dit jaar de G8 en G20 plaats, bijeenkomsten van de grootste en machtigste staten van de wereld. De G8 heeft vorige week plaatsgevonden, in november vergadert de soortgelijke maar iets breder samengestelde G20. Op dit soort conferenties komen wereldleiders bijeen, en bespreken de economische en politieke problemen in de wereld.

Volgens andersglobalisten, ook volgens Vereniging Weldaad, wortelen de daar gemaakte analyses en voorgestelde opvattingen van G8 en G20 in een maatschappelijke orde waarin het multinationale bedrijfsleven en de rijke elites in vooral machtige staten voorrang krijgen. Belangen van arme bevolkingen wereldwijd worden weggeduwd, en ondergeschikt gemaakt aan de winsten van bedrijven. Hetzelfde geldt in deze visie voor het milieu, en werkelijke democratie komt eveneens in het gedrang als slechts een minieme maar steenrijke minderheid haar prioriteiten doorgedrukt ziet. Vereniging Weldaad tekent dan ook protest aan tegen de G8, de G20, en het soort van maatschappij waar die topconferenties voor staan.

Om die kritiek te belichten organiseert Vereniging Weldaad een informatiebijeenkomst. Daar zullen ook de noodzaak en vormen van actie aan de orde komen tegen die conferenties en de maatschappelijke prioriteiten die op zulke bijeenkomsten tot uiting komen. Deze zal plaatsvinden op de volgende plaats en tijd:

Donderdag 16 juni van 20.00 tot 22.00 uur

Hall Of Fame, St.Ceciliastraat 23 te Tilburg

Kees Stad, actief in Global Info en redacteur van het blad Klasse!, zal een inleiding verzorgen, en er zal videomateriaal worden vertoond.

De toegang is vrij.

Vereniging Weldaad is een groep van mensen in Tilburg die werken aan oplossingen en alternatieven voor een eerlijkere en betere wereld. Wij geloven niet dat de elite binnen de vrije markt of overheid hier daadwerkelijk mee bezig is omdat zij hun posities willen behouden. Daarom voelen wij ons geroepen om hiervoor zelf het initiatief te nemen. Zie http://www.georganiseerde-weldaad.nl/tegen-toppen/ voor meer informatie.


Noot voor de redactie (