Ingezonden persbericht


LAATSTE AFLEVERING HOE IS HET TOCH MET...
Hoe is het toch met..., donderdag 16 juni om 22.24 uur, Nederland 1

Vanwege het overlijden van Willem Duys kwam Hoe is het toch met... op 2 juni jongstleden te vervallen. De laatste aflevering van het programma is in plaats daarvan te zien op donderdag 16 juni.

In de laatste aflevering van Hoe is het toch met... vertelt Marco Bakker over het tragische ongeluk dat hij veroorzaakte en de keiharde reacties daarop. Hoe gaat het nu met de 73-jarige zanger? Verder gaat presentator Bert van Leeuwen op de koffie bij Corrie van Gorp, wellicht beter bekend als 'mevrouw De Bok'. Opeens verdwijnt Corrie uit de publiciteit. Aan Bert vertelt ze hoe dat kwam. Edgar 'Trafassi' Burgos spreekt vol passie over zijn muziek én de eerste 'wasmasjien' die hij zelf kocht. In Hoe is het toch met... blikt presentator Bert van Leeuwen terug met mensen die ooit veel in de publiciteit waren. Wat doen zij nu en hoe gaat het met hen? Kijk voor meer informatie op www.eo.nl/hoeishettochmet.

In de schaduw van een tragedie

Marco Bakker trekt volle zalen met zijn gouden operastem. Met zijn charmante uitstraling verovert hij menig vrouwenhart. In een speelfilm met Theo & Thea laat hij zien dat hij ook nog eens beschikt over een groot gevoel voor humor. Toch zullen veel mensen zich vooral herinneren dat hij betrokken was bij een dramatisch ongeluk met dodelijke afloop. Vanaf dat moment ligt het werk voor hem lange tijd stil. Hoe gaat het nu met de zanger? Hoe gaat hij om met de genadeloze publiciteit rondom het ongeluk? Bert van Leeuwen ontmoet hem in Theater Carré, waar hij terugkijkt op die zwarte bladzijde in zijn leven.

'Mevrouw De Bok' geeft uniek interview

Wie kent de scène niet waarin meneer De Bok zijn eega meerdere malen het water in gooit? Corrie van Gorp moet het flink ontgelden in haar hilarische showhuwelijk met André van Duin. Al eerder behaalt zij grote successen in de theaters, op het witte doek en op de televisie. Ze werkt met grote namen als Wim Sonneveld, Willem Nijholt en Freek de Jonge. Ondanks dit succes verdwijnt zij op 45-jarige leeftijd plotseling uit de publiciteit. Interviews geeft ze nauwelijks, want daar heeft ze 'een pesthekel aan'. Voor Hoe is het toch met... maakt zij echter een uitzondering.

'Kleine wasjes, grote wasjes..'
Edgar Burgos is bekend van zijn vrolijke, tropisch klinkende liedjes. Met zijn band Trafassi scoort hij een nummer 1 hit in Nederland met 'Wasmasjien'. De goedlachse Surinamer laat de muziek nog lang niet voor wat het is en hoopt nog steeds op een hit. Of dat gaat gebeuren, is mede in handen van zijn muzikaal adviseur.. de papegaai.

Deze laatste aflevering van Hoe is het toch met..., wordt uitgezonden op donderdagavond 16 juni om 22.24 uur op Nederland 1. Presentatie: Bert van Leeuwen
---

Noot voor de redactie,