Fenwal ontvangt goedkeuring voor CE-markering voor Therapeutische plasma-uitwisseling op haar Amicus®-systeem

Nieuw protocol breidt therapeutische toepassingen voor Fenwal-technologie uit

LAKE ZURICH, Illinois (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20110616 --

Fenwal, Inc., een internationaal medisch technologiebedrijf dat zich toelegt op het verbeteren van bloedinzameling, scheiding, veiligheid en beschikbaarheid kondigde vandaag aan dat het goedkeuring ontvangen heeft voor CE-markering voor een protocol voor therapeutische plasma-uitwisseling voor het Amicus®-systeem van het bedrijf.

Therapeutische plasma-uitwisseling of TPE (Therapeutic plasma exchange) verwijdert stoffen uit het bloed die de oorzaak kunnen zijn van ziektes of die deze kunnen bemoeilijken en deze wordt gebruikt bij de behandeling van een breed scala aan hematologische, neurologische en auto-immuunziekten en nieraandoeningen. Door de goedkeuring voor CE-markering is Fenwal in staat om het Amicus®-systeem voor TPE in Europa op de markt te brengen.

De toevoeging van een TPE-protocol maakt het Amicus®-systeem een ​​nog veelzijdigere technologie voor ziekenhuizen en bloedbanken. Fenwal's Amicus®-systeem wordt vandaag de dag over de hele wereld gebruikt voor het verzamelen van bloedplaatjes, bloedplaatjes met gelijktijdige plasma en rode bloedcellen, en mononucleaire cellen die gebruikt worden voor therapeutische toepassingen en klinisch onderzoek.

“Het Amicus-systeem met het verzamelen van bloedplaatjes en mononucleaire cel, en nu met TPE, biedt medische professionals een unieke en veelzijdige oplossing voor de behandeling van een ​​breed scala aan ziekten en aandoeningen,” aldus William H. Cork, Chief Technology Officer bij Fenwal. “We blijven ons aanbod in bloedtechnologieën uitbreiden om bloedtherapieën te verbeteren en om meer waarde voor bloedbanken, ziekenhuizen en zorglocaties te creëren.”

Het Amicus®-systeem met TPE is een geavanceerd systeem van celscheiding dat een wegwerp verzamelingsset gebruikt voor de automatische, chair-side-scheiding van het bloed van patiënten om zo de schadelijke stoffen uit het plasma te verwijderen, en om de patiënt zijn of haar eigen rode bloedcellen, bloedplaatjes en een plasma-vervangende oplossing die bestaat uit een zoutoplossing, menselijk albumine en andere componenten, terug te geven. De TPE-procedure met continue stroming op het Amicus-systeem is ontworpen om efficiënt werkzaam te zijn, met minimale tussenkomst van de operator.

Over Fenwal

Fenwal, Inc is een internationaal medisch technologiebedrijf dat zich toelegt op het verzekeren van een blijvende beschikbaarheid, veiligheid en doeltreffendheid van bloed – de meest cruciale natuurlijke hulpbron van de geneeskunde. Fenwal biedt een breed scala aan producten voor de automatische en handmatige verzameling, filtratie, scheiding, opslag en transfusie van bloed en zijn componenten. Het bedrijf werd in 1949 opgericht. Vandaag de dag worden Fenwal-producten en geavanceerde bloedtechnologieën gebruikt bij de behandeling van patiënten op zes continenten. Fenwal, Inc is gevestigd in Lake Zurich, Illinois (VS). Voor meer informatie kunt u terecht op www.fenwalinc.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Fenwal, Inc.
Tanya Tyska, +1 847-550-2732

tanya.tyska@fenwalinc.com