Groei verkoop elektrische scooters zet door


De markt van elektrische scooters is in 2011 met maar liefst 18,4% gegroeid ten opzichte van de verkoop in Q1 van 2010.

Amsterdam, 20110616 -- De verkoop van elektrische scooters neemt nog steeds toe, zo blijkt uit de kentekenregistraties van het VWE/RDW over het eerste kwartaal van 2011. De totale verkoop van de populaire e-scooter ligt ruim 18% hoger dan de verkoopaantallen over het eerste kwartaal van 2010.

Steeds meer mensen willen kunnen genieten van een rit op de scooter. Zonder de benzinegeuren, benzineprijzen en het motorgeluid is de elektrische scooter een goed alternatief. Met de opkomst van het elektrisch vervoer, geniet ook de elektrische scooter meer bekendheid. Vooral voor de kleinere ritten in de stad wordt er steeds vaker gekozen voor de elektrische scooter en blijft de tweede auto vaker staan.

Marktleider QWIC heeft in 2010 ruim 17,5% van de markt in handen. De top7 merken waaronder ook Novox, Ebretti, Zerobikes en EVT waren in totaal goed voor ruim 2/3 van de markt. De overige elektrische scootermarkt bestaat uit kleine importeurs.

Over het eerste kwartaal van 2011 is QWIC ook veruit het meest verkochte elektrische scootermerk. Waar andere merken zoals Ebretti en EVT door de toenemende concurrentie sterk terugvielen, heeft QWIC haar marktaandeel vergroot. De top3 wordt verder aangevuld door Zerobikes (11,3%) en het sterk op prijsgeoriënteerde Kyoso (11,3%).

“Wij zijn erg trots op het behoud van het marktleiderschap in Nederland met onze elektrische scooter. Hieruit blijkt dat naast de dealers ook de consumenten onze uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en het hoge service niveau waarderen,” aldus mede-oprichter Taco Anema. ”Dit benadrukt ook de uitstekende prestaties van onze elektrische scooters in diverse tests. Zo won de QWIC Emoto 87 de beste e-scooter 2010 (ScooterXpress, sept.).”

Over QWIC


QWIC is marktleider in de elektrische scootermarkt en top10 aanbieder van elektrische fietsen. QWIC is een Nederlands merk en ontwikkelt, produceert en vermarkt lichtgewicht elektrische tweewielers.

De innovatieve elektrische tweewielers worden via een snel groeiend netwerk van ongeveer 350 vakdealers verkocht in Nederland en België. 

Vorig jaar viel QWIC in de prijzen met de ‘goed getest’ elektrische fiets volgens de consumentenbond en de beste elektrische scooter volgens scootermagazine ScooterXpress (september, 2011). Onlangs is QWIC ook uitgeroepen tot testwinnaar e-bikes door vakblad FietsActief (juni, 2011).





QWIC