Tilburg legde vanaf 2000 geheel onnodig Onroerendezaakbelasting op


Gemeente Tilburg maskeerde jarenlang met boekhoudfraude grote overschotten en (dus) dat de Onroerendezaakbelasting onnodig was

Tilburg, 20110616 -- Onderzoek van de jaarrekeningen van de afgelopen jaren van gemeente Tilburg laat zien dat Tilburg in de jaren 2000-2010 de Onroerendezaakbelasting in het geheel niet nodig had om buiten "de rode cijfers" te blijven. De Onroerendezaakbelasting werd slechts bijgeschreven op de bankrekening van de gemeente, waar het dus nog steeds ongebruikt staat.

Tilburg had in de periode 2000-2010 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van 748 miljoen euro. In deze periode was de opbrengst van de lokale belastingen (inclusief Onroerendezaakbelasting) circa 340 miljoen euro. Tilburg had die Onroerendezaakbelasting (OZB) dus totaal niet nodig. De volledige opbrengst van de OZB van deze jaren ligt dus nog ongebruikt "op de plank". Het is opvallend dat het gemeentebestuur dit feit in de achtereenvolgende jaarrekeningen met boekhoudfraude maskeerde. Het gemeentebestuur van Tilburg meldde in de jaarrekeningen over de periode 2000-2010 een voordelig saldo van "slechts" 88 miljoen euro.

Deze conclusies volgen uit onderzoek verricht door registeraccountant drs. Leo Verhoef. Drs. Leo Verhoef RA doet al jarenlang onderzoek naar de kwaliteit van jaarrekeningen en begrotingen van gemeenten en provincies. Zijn bevindingen zijn schokkend. De bevindingen van Leo Verhoef worden door niets en niemand ontkend, althans niet gemotiveerd ontkend, maar wel stelselmatig genegeerd, ook door de pers. Leo Verhoef is nog steeds registeraccountant!

De gemeenteraad van Tilburg is al vele jaren achtereen steeds door Leo Verhoef op de hoogte gesteld. De gemeenteraad schuift alles terzijde. Het interesseert de volksvertegenwoordigers totaal niet.

De slachtoffers zijn de belastingbetalers.

Alle informatie over de door Leo Verhoef geconstateerde feiten en bevestigingen van de uitkomsten van zijn onderzoeken, ook bij andere gemeenten, waaronder nog meer gemeenten die geheel of nagenoeg geheel onnodig OZB oplegden, maar waaronder ook gemeenten met "griekse" jaarrekeningen zoals Rotterdam en Den Haag, is uitvoerig te vinden op www.leoverhoef.nl