Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

Levensverwachting Nederlandse man moet omhoog

MEN'S MATTERS!

Amsterdam, 16 juni 2011 - De gezondheidstoestand van mannen in Europa is minder goed dan zou mogen worden verwacht. De levensverwachting van mannen in 2020 zal ongeveer gelijk zijn aan die van vrouwen in 1980. Daarom organiseert het recent opgerichte DUTCH MEN'S HEALTH FORUM (DMHF) vandaag een event onder de naam 'MEN'S MATTERS' op de Dam in Amsterdam en lanceren zij officieel hun nieuwe website www.DMHF.nl, waar mannen terecht kunnen met vragen over hun gezondheid. Het DMHF hoopt hiermee een bijdrage te leveren om de gezondheid en daarmee de levensverwachting van de ouder wordende Nederlandse man te verbeteren.

Tijdens Men's Matters kunnen mannen vandaag kosteloos hun bloed laten prikken, hun bloeddruk laten meten door een verpleegkundige en hun buikomvang en BMI laten bepalen door een diëtiste. Daarnaast kunnen zij informatie en voorlichting krijgen van urologen over typische mannenklachten. Verder kan er worden gesport en kunnen andere fysieke oefeningen worden gedaan onder leiding van een sportinstructeur. Kortom de gezondheid van de man staat vandaag centraal!

Mannen zijn vaak minder goed geïnformeerd over hun gezondheid, zij verzorgen zich over het algemeen meestal niet zo goed als vrouwen en hebben een natuurlijke neiging om risico's te nemen. Verder zijn ze bij signalen van vaak voorkomende gezondheidsproblemen vaak terughoudend om professionele hulp in te roepen en lopen daarmee een vertraging op bij het ondergaan van passende medische zog.

De belangrijkste doelstellingen van het Dutch Men's Health Forum zijn:
* organisaties te stimuleren (zowel van de overheid als niet-gouvernementele) om in hun gezondheidsbeleid en uitvoering daarvan zaken betreffende mannengezondheid op te nemen.

* gezondheidsdiensten aan mannen te verbeteren, met inbegrip van de eerste lijn zorg en gezondheidsbevordering door informatie.

* het bewustzijn van gezondheidswerkers betreffende de gezondheid van mannen te verhogen.

* mannen bewuster maken van hun eigen gezondheid en hun behandeling opties vergroten.

* het verminderen van de risico's die mannen met hun gezondheid nemen.

Dr. Cobi Reisman, uroloog te Amstelveen en lid van het DMHF: "Het is belangrijk dat mannen goed geïnformeerd zijn over hun gezondheidstoestand en waarschuwingen van hun lichaam serieus nemen. Prostaatproblemen bijvoorbeeld zijn vaak heel goed te behandelen als je er maar op tijd bij bent en erectiestoornissen duiden vaak tevens op onderliggend lijden, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Kortom belangrijk om hier wat aan te doen. Wij willen eraan bijdragen dat mannen in Nederland dezelfde levensverwachting krijgen als de vrouwen, maar dan wel voor 2020"!

'Men's Matters' wordt mede mogelijk gemaakt door farmaceutisch bedrijf Lilly Nederland.