Persbericht

16 juni, 2011

Hitachi Data Systems automatiseert, versnelt en vereenvoudigt cloudinzet met Converged Data Center-oplossingen

~ Geïntegreerd storage-, compute-, netwerk- en systeembeheer levert betrouwbaarheid en voorspellende, betrouwbare en continue applicatie- en cloudomgevingen ~

Hitachi Data Systems Corporation, leverancier van IT storage-technologieën en datacenter-producten en -diensten, kondigt de eerste oplossing uit het portfolio van Converged Data Center-oplossingen aan. De oplossingen automatiseren, versnellen en vereenvoudigen de inzet van cloud. Hitachi Converged Data Center-oplossingen combineren en optimaliseren storagesystemen en compute blades van Hitachi alsook de standaard netwerkinfrastructuur-componenten voor diverse applicaties en cloudomgevingen. Door snellere implementatie, automatisering en schaalbaarheid ondersteunen de nieuwe oplossingen organisaties bij het inzetten van cloud in hun eigen tempo. Daarnaast zien bedrijven voorspelbare resultaten met een snellere terugverdientijd.

Hitachi Converged Data Center-oplossingen maken het mogelijk een cloudfundering ­ of cloudinfrastructuur ­ te creëren. Hiervoor worden nauw geïntegreerde, gedeelde componenten inclusief storage-, compute- en datanetwerken gebruikt. Veel organisaties willen de voordelen van een private cloud maar weten niet hoe ze moeten beginnen. Dit komt doordat er nog weinig standaarden, integraties en certificeringen zijn voor cloudimplementaties die voorspellende en betrouwbare resultaten geven. De samenkomst van storage-, compute- en netwerkelementen, die Hitachi Converged Data Center-oplossingen bieden, levert significante voordelen in betrouwbaarheid, implementatiesnelheid, performance en beheer. De Hitachi-oplossingen geven organisaties ook antwoorden op vragen over cloud. Verder wordt het bestel- en implementatieproces vereenvoudigd en komen meetbare resultaten naar voren.

"Wij richten ons sterk op het vereenvoudigen en versnellen van cloudomgevingen van onze klanten terwijl hun IT-investeringen beschermd blijven", zegt Rob Hilterman, Chief Technology Nederland bij Hitachi Data Systems. "Onze nieuw geïntegreerde Hitachi Converged-oplossingen gaan een stap verder door betrouwbaarheid en expertise uit te breiden met compute in onze Hitachi storagetechnologieën. Dit helpt onze klanten om een cloudinfrastructuur eenvoudig, kosteneffectief en betrouwbaar te bouwen. Het stelt hen in staat om over te gaan naar een cloudleveringsmodel in een tempo waar zij zich prettig bij voelen en die passend is bij de organisatie. Deze oplossingen helpen tenslotte om datacenters van klanten te transformeren in geautomatiseerde informatiecentra die bedrijfsdoelen op één lijn zetten met de infrastructuurperformance, waardoor het rendement van de investering wordt geoptimaliseerd."

"In de steeds veranderende bedrijfswereld moeten IT-organisaties minder tijd spenderen met het configureren en beheren van losse apparaten of applicaties en meer aandacht besteden aan het ontwikkelen, leveren en verbeteren van nieuwe diensten", zegt Richard Villars, vice president storage en IT-executive strategies bij IDC. "Organisaties zoals HDS die Converged Data Center-oplossingen op schaalbare, betrouwbare en flexibele storagefunderingen aanbieden spelen een belangrijke rol in de verandering van datacentra binnen organisaties."

Componenten van Hitachi Converged Data Center-oplossingen Hitachi Converged Data Center-oplossingen combineren storage, compute en netwerken met softwarebeheer, automatisering en optimalisatie. Dit maakt het zelf beschikbaar maken van middelen en het bijhouden van het gebruik mogelijk en levert optimalisatie aan de applicatie, het platform en de hypervisor-niveaus. Daarnaast biedt het flexibiliteit om de technologie te gebruiken die nodig is. De nieuwe set van Converged-oplossingen bevat:


* Hitachi oplossingen gebouwd op Microsoft® Hyper-V(TM) Cloud Fast Track: Een combinatie van Hitachi-storage en -compute met netwerk en Microsoft Windows Server 2008 R2 met Hyper-V en System Center voor een hoge performance van private cloud-infrastructuren en toegang tot verdere automatisering en uitbreiding.
* Hitachi Converged Platform voor Microsoft Exchange 2010: De eerste in een portfolio van geteste applicatie specifieke Converged-oplossingen. Ontworpen voor snelle implementatie en nauwe integratie met de krachtige nieuwe features van Exchange 2010, zoals eenvoudig aan te passen voorspelbare performance en schaalbaarheid. Dit alles wordt wereldwijd ondersteund door Hitachi en geleverd in een eenvoudig te bestellen pakket.

Het volledige Engelse persbericht is te vinden op: http://www.hds.com/corporate/press-analyst-center/press-releases/2011/gl110614.html?_p=v