Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Oud Gastel / Lelystad, 16 juni 2011

Nog betere audiokwaliteit voor Omroep Flevoland door nieuwe processoren.

Nieuwe generatie Orban processoren voor radio- , tv- en internetuitzendingen.

Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van Orban zendlijn-processing heeft Omroep Flevoland een nieuwe generatie processoren van dit befaamde merk in gebruik genomen waardoor de geluidskwaliteit van Omroep Flevoland verder is verbeterd. Niet alleen de processing van radio-uitzending maar ook die van TV en internet streaming worden nu door diverse Orban processoren afgehandeld.

Processing van audiosignalen bij uitzending is noodzakelijk om te zorgen dat de uitzendingen op het gewenste luidheidsniveau plaats vinden en fouten in het signaal voorkomen worden. De verstaanbaarheid bij de luisteraar is uiteraard ook van groot belang. Bram Liplijn, verantwoordelijk voor de technische infrastructuur binnen Omroep Flevoland was verantwoordelijk voor de keuze. Liplijn: "De bestaande zendlijn processing bij Omroep Flevoland was dringend aan vervanging toe. Maar ook bij TV uitzending wordt goede processing van audio steeds belangrijker, net als bij het groeiend aantal internetstreams. We zochten derhalve naar een totaal oplossing en hiervoor hebben we System Integrator D&MS uit Oud Gastel ingeschakeld. Er is heel goed gekeken naar de processing die wij nu hebben en welke vervangen diende te worden voor nieuwe. De wensen die wij hadden voor internet stream processing bijvoorbeeld, werden op een nuchtere en praktische methode ingevuld. Niet over de top, gewoon goed, p assend bij de wensen en het budget van onze zender. De komende jaren kunnen we met de Orban processing Omroep Flevoland nog meer op de kaart zetten."

D&MS verzorgde voor Omroep Flevoland zowel de levering als de afregeling van de processoren. De volgende Orban processsoren zijn ingezet:

Optimod 8600-FM voor radio processing

Optimod DAB 6300-TV voor TV processing met Optimod 5518 Limiter

Opticodec PC-1211 t.b.v internet streaming met de Optimod PC-1101


---