Gemeente Lochem


Asbest aangetroffen in grijze container voor restafval

Recent is in het buitengebied van Laren in een grijze afvalcontainer diverse keren asbesthoudend materiaal aangeboden. De grijze container is alleen bedoeld voor het aanbieden van restafval. Een chauffeur van Berkel Milieu deed deze ontdekking. Berkel Milieu zamelt het huishoudelijk afval in voor de gemeente Lochem. Voor dit feit is proces verbaal opgemaakt.

Het strafbare feit werd ontdekt met behulp van de camera waarmee de vuilniswagens zijn uitgerust. Omdat in het verleden vaker materialen zijn aangetroffen die niet in de grijze container voor restafval horen, zijn de wagens tegenwoordig uitgerust met een camera. De chauffeur kan hierdoor zien wat er vanuit de huisvuilcontainer in de vuilniswagen valt.

Asbest afvoeren
Het afvoeren van asbest(houdend materiaal) is aan regels gebonden. Het moet deugdelijk worden verpakt en worden aangeboden bij een van de afval brengstations. Op www.berkelmilieu.nl leest u hier meer over. Het illegaal aanbieden of storten van asbest is strafbaar. Wie zich niet aan de afspraken houdt, riskeert een proces verbaal. Ook bijkomende kosten worden verhaald op de dader.