Socialistische Partij

SP Amsterdam

Behoud AT5

16-06-2011 * De SP wil dat de gemeente duidelijk kiest voor het behouden van AT5 als lokale nieuwszender. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "AT5 heeft zich bewezen als goede en goedkope nieuwszender. Eensgezind heeft dit bedrijf een toekomstplan geschreven waar de medewerkers graag de schouders onderzetten. Toch dreigt er de stekker uitgetrokken te worden. De SP wil dat niet, evenals de ruim 21.000 overige vrienden van AT5."
Laurens Ivens
AT5 bevindt zich in grote onzekerheid doordat een meerderheid van de gemeenteraad zich eerder heeft uitgesproken om verschillende partijen in een wedstrijd te laten uitmaken wie de taak van AT5 mag overnemen. Die onzekerheid duurt tot 2013 waardoor AT5 nu nauwelijks investeerders voor de langere termijn kan vinden en in grote problemen komt. Ivens: "AT5 heeft bewezen dat goede televisie niet duur hoeft te zijn. Dat erkennen ook veel andere deskundigen. We zouden gek zijn als we hier een einde aan maken."

De gemeenteraad sprak gisteren uitgebreid over dit onderwerp. Alleen de PvdA gaf aan volledig achter het plan van de wethouder te staan en AT5 lang in onzekerheid te houden. Ivens: "Het is duidelijk dat de wethouder nu iets moet doen. Wat ons betreft kiest ze snel voor het behoud van AT5. Een langere onzekerheid kost alleen maar meer geld." Wethouder Gehrels heeft toegezegd om nog met de provincie te gaan praten over extra geld voor AT5. Met haar collega-wethouders gaat ze dinsdag overleggen of ze extra zekerheid of geld kan bieden. Komende woensdag zal de gemeenteraad verder spreken over de toekomst van AT5.