Provincie Friesland

Persbericht

Nummer: 199TW
Datum: 16 juni 2011

Inloopmarkt N381 goed bezocht

Ruim 200 belangstellenden bezochten woensdag 15 juni de inloopmarkt over de plannen rond de N381 Drachten - Drentse grens. Tijdens de inloopmarkt werd getoond hoe de weg er uit komt te zien en hoe deze wordt ingepast in het landschap. Dit staat beschreven in het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan. Daarnaast presenteerde ook de Gebiedscommissie haar plannen voor het gebied rondom de nieuwe N381.

Er kwamen veel omwonenden op de informatiemarkt af. Zij konden op tekeningen en met een google maps-achtige animatie precies zien wat er bij hen in de buurt gaat gebeuren. Dit schepte veel duidelijkheid. Er was grote belangstelling voor de Visie Ontwerp Inrichtingsplan van de Gebiedscommissie N381. De commissie heeft hierop veel positieve reacties ontvangen.

De meeste vragen van omwonenden hadden betrekking op persoonlijke kwesties. Verder werden vragen over de start van de uitvoering, de grondverwerving en de waterhuishouding gesteld. De provincie ziet het organiseren van een inloopmarkt als een goede manier om omwonenden en andere belangstellenden te informeren over het project N381 Drachten - Drentse grens.