Gemeente Achtkarspelen

GEMEENTE ACHTKARSPELEN
OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DD. 15 juni 2011

Punt nr.

1.

Omschrijving
Adviesnota RPB inzake brief Gedeputeerde Staten inzake schaalvergroting veehouderij.

Beslissing
Het college van B&W besluit de provincie te berichten, dat in afwachting van de resultaten van de landelijke discussie over megastallen in ieder geval geen medewerking zal worden verleend aan een zodanige uitbreiding van agrarische bedrijven, dat dit leidt tot een bedrijf met omvang van meer dan 300 NGE. Het college van B&W besluit BügelHajema Adviseurs B.V. opdracht te verlenen voor het opstellen van een voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied en een aantal bijbehorende producten. Het college is bereid om via een buitenplanse afwijkingsprocedure omgevingsvergunning te verlenen voor het bouwen van een vleeskuikenstal op de plaats van een reeds vergunde vleeskuikenstal op het perceel Betonwei 26 te Harkema. In het kader van deze procedure wordt de raad gevraagd een (ontwerp) verklaring van geen bedenkingen af te geven. Het college neemt de voorgestelde planning voor rioolvervangingen en aanleg regenwaterstructuren 2011 voor kennisgeving aan. Het college stemt in met de jaarrekening 2010 GR. SW. Fryslân. Het college stemt in met het uitvoeren van het noodzakelijk onderhoud bij MFC it Vleckehûs. Het college besluit het mandaat te verlenen aan de medewerkers Integrale Veiligheid van de Concernstaf (CSD) voor het verlenen (art 6 Algemene Subsidieverordening Achtkarspelen 2001) en vaststellen (art 11 lid 3 Algemene Subsidieverordening Achtkarspelen 2001) van subsidies. Het college biedt de raad de kadernota aan om deze opiniërend te gaan behandelen.


2.

Adviesnota RPB inzake offerte BügelHajema Adviseurs B.V. inzake opstellen PlanMER en bestemmingsplan Buitengebied.


3.

Adviesnota RPB inzake verzoek J.J.T. Baas te Harkema om een omgevingsvergunning voor het bouwen van een vleeskuikenstal ter vervanging van een reeds vergunde vleeskuikenstal op het perceel Betonwei 26.


4.

Adviesnota RBIG inzake planning rioolvervangingen 2011.


5. 6.

Adviesnota WIZS inzake jaarrekening 2010 GR SW. Fryslân. Adviesnota SLBEL inzake noodzakelijk onderhoud MFC it Vleckehûs Surhuisterveen. Adviesnota CSD inzake mandaat subsidies.

7.

8.

Adviesnota BVFB inzake Kadernota 2012.

Telefonische informatie over de bovengenoemde besluiten is verkrijgbaar bij de hieronder vermelde leden van het college van burgemeester en wethouders via telefoonnummer 0511-548267/548145). Telefonische informatie wordt gegeven door: Loco- Burgemeester M. van der Veen Wethouder K.H. Antuma Wethouder J. Lammers Wethouder M. van der Veen over besluit puntnummer: 8, 10 en 11 1, 2, 3 en 9 4, 5, 6 en 7

X:\Openbare besluitenlijst\2011\Besluitenlijst week 24 2011.doc


-2Punt nr.
9.

Omschrijving
Adviesnota RPB inzake aanvraag om omgevingsvergunning t.b.v. het bouwen en gebruiken van een garage op het perceel Warreboslaan 45 te Surhuisterveen.

Beslissing
Het college heeft besloten in te stemmen met de (concept) ruimtelijke onderbouwing t.b.v. het bouwplan voor een garage op het perceel Warreboslaan 45 te Surhuisterveen. De raad zal worden gevraagd hiervoor een (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen af te geven, waarna de ontwerpverklaring en het ontwerpbesluit ter inzage worden gelegd. Het college stemt in met het aanpassen van de bestaande Verordening Wet Inburgering op het gebied van de doelgroepen (artikel 3) en het toevoegen van de vrijwillige inburgeraar als doelgroep van de inburgeringsvoorziening (Wettelijke plicht). Het college stemt voor twee jaar in met cofinanciering van het project: `Infrastructuurversterking, beter netwerken en kennisoverdracht tussen professionals en maatschappelijk- en/of vrijwilligersorganisaties die zich inzetten voor armoedebestrijding in de NOFA gemeenten'.

10.

Adviesnota WIZWWB inzake doelgroep uitbreiding met de doelgroep vrijwillige inburgeraars artikel 3 Verordening Wet Inburgering.

11.

Adviesnota WIZS inzake cofinanciering Diaconaal Vertrouwenspersoon.

X:\Openbare besluitenlijst\2011\Besluitenlijst week 24 2011.doc

---- --