Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Infor rapporteert 28 procent organische groei uit licenties in vierde kwartaal

Infor vergroot marktaandeel in enterprise applicatiemarkt

Barneveld, 16 juni 2011 - Infor, een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, komt wederom met sterke financiële resultaten. De omzet afkomstig uit licenties bedroeg in het vierde kwartaal, dat afliep op 31 mei van dit jaar, $130,1 miljoen, een toename van 28 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De totale omzet in het vierde kwartaal bedroeg $509,8 miljoen, een stijging van 12 procent ten opzichte van het vierde kwartaal in 2010 toen de totale $453,7 miljoen bedroeg. Dit is het tweede achtereenvolgende kwartaal met dubbelcijferige groei voor Infor. De groei vertegenwoordigt een toenemend marktaandeel in de applicatiemarkt voor enterprises.

Nieuwe producten stimuleerden de groei en leidden tot meer dan 650 nieuwe klanten in het vierde kwartaal. "Infor's recentelijk ontwikkelde ION integratieplatform genereert vraag bij onze klanten", zegt Stephan Scholl, executive vice president of Field Operations bij Infor. "Onze innovatieve nieuwe producten en technologieën gecombineerd met onze specieke branchefocus onderscheidt ons steeds meer van onze concurrenten."

Infor vertoont, ten aanzien van een aantal strategische productgebieden en belangrijke branches, een sterke algehele groei in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder. Belangrijke groeifactoren zijn:
· Enterprise Resource Planning (ERP) - jaarlijkse groei 35 procent;
· Business Intelligence en Performance Management - jaarlijkse groei 84 procent;
· Publieke sector - jaarlijkse groei 125 procent;
· Distributie - jaarlijkse groei 33 procent.

Infor kwam met Infor ION, Infor Workspace en honderden productverbeteringen gedurende de laatste zes maanden. Veel bedrijven hebben Infor ION, Infor's unieke interoperabiliteitsplatfom dat sinds het vorige kwartaal beschikbaar is, al aangeschaft. Het platform biedt gemeenschappelijke rapportage en analyses, workflow en business monitoring binnen meerdere applicaties.

Greif, wereldwijd een toonaangevende partij op het gebied van industriële verpakkingen, heeft ervoor gekozen om te standaardiseren op Infor. Greif gebruikt Infor ION om hun bestaande Infor ERP LN-, ERP LX- en Infor EAM-systemen te integreren met de recentelijk aangeschafte Infor Performance Management (PM), Infor Expense Management- en Infor Barcode-oplossingen om besluitvorming te verbeteren dankzij betere toegang tot relevante bedrijfsinformatie.

"De nieuwe consumer-grade gebruikersinterface biedt onze doelgroepen verbeterde en uitgebreide functionaliteiten. Out of the box integratie is bovendien een winnende combinatie voor klanten in alle regio's. Wij zullen bovendien met nog meer productverbeteringen komen dit jaar", zegt Duncan Angove, president, Products, Marketing and Support bij Infor. "Snelheid is een kernwaarde voor Infor en wij helpen klanten nieuwe technologie te adopteren waar ze snel hun voordeel mee kunnen doen."

Infor realiseerde ook een sterke groei met zijn cloudgebaseerde applicaties. Meer dan 500.000 gebruikers zetten Infor-oplossingen in, in een multi-tenant cloud-omgeving. Een van deze klanten is Gloucester Engineering. Zij kozen voor Infor ERP SyteLine omwille van zijn rijke productiefunctionaliteiten, de schaalbaarheid, risicobeperking en duurzaamheid die door de cloud wordt aangeboden. Naast Infor ERP SyteLine omvat Infor's cloud-aanbod Infor EAM en Infor Expense Management.

Over Infor
Infor is een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware en diensten, die 70.000 klanten in 125 landen helpt hun operations te verbeteren en groei te stimuleren. Kijk voor meer informatie op: http://nl.infor.com/.




Ingezonden persbericht