VerkeersInformatieDienst

Kans op langdurige files bij Utrecht door vroege start werk A12

16 juni 2011, 13:28
De wegwerkzaamheden op de A12 tussen het knooppunt Lunetten en Bunnik zijn eerder gestart dan was aangekondigd: pas in de nacht van donderdag op vrijdag zouden er verkeersmaatregelen op de weg staan. De communicatie van Rijkswaterstaat en de aanvullende verkeersmaatregelen waren daar dan ook op gericht.

Rijkswaterstaat geeft aan dat vanwege de slechte weersomstandigheden een dag eerder is gestart met de werkzaamheden.

Op donderdagochtend leverden de werkzaamheden maar liefst 12 kilometer file op de A12 en die file heeft er een groot deel van de ochtend gestaan. Voor de avondspits verwacht de VID grote hinder rond Utrecht waarbij de kans op een gridlock groot is. Hierbij komt het verkeer op de A27 en mogelijk zelfs de A2 tot stilstand door de langdurige file op de A12 bij Lunetten. Als alternatieve route kan worden omgereden via de A27/A28/A1/A30 te rijden of via de A2/A15/A50.

De A12 tussen Lunetten en Bunnik wordt al langer gewerkt maar middels een intensivering van de werkzaamheden wil Rijkswaterstaat de hinder veel korter laten duren. Wel is de overlast in die korte periode groter.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de verbreding van de A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal. Na maandag 27 juni is op dit traject in beide richtingen een nieuwe extra rijstrook beschikbaar.