Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eric Nolet nieuwe Algemeen Directeur Stichting ALS Nederland

"Intensiever onderzoek naar de oorzaak én behandeling van ALS moet alle prioriteit krijgen gezien de ernst van de ziekte"

Amsterdam, 16 juni 2011 - Eric Nolet is aangesteld als Algemeen Directeur van Stichting ALS Nederland, de koepelorganisatie die zich inzet voor het stimuleren van onderzoek naar Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) en het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten die aan deze ziekte lijden.

Eric Nolet (1954) begon zijn carrière in het bedrijfsleven (onder meer in de financiële, facilitaire en logistieke sector en op het gebied van communicatieadvies), werkte 20 jaar als ondernemer en verdiende zijn sporen in de ouderenzorg. Met zijn grote maatschappelijke betrokkenheid en een stevig 'track record' als vrijwilliger in de sport, de zorg en voor diverse service clubs, is hij een waardevolle aanvulling voor Stichting ALS Nederland.

Stichting ALS Nederland is in 2005 opgericht en komt voort uit de fusie van drie organisaties: Stichting ALS Onderzoeksfonds, Stichting Valscherm en de Stichting ALS Centrum Nederland. Vanuit een hechte patiëntenbasis is Stichting ALS Nederland daarna snel gegroeid. Onder leiding van Eric Nolet heeft de organisatie de ambitie door te groeien naar de volgende fase. Een grotere bekendheid met de ziekte en een breder draagvlak moeten zich in deze fase vertalen in meer aandacht van wetenschap, farmacie en politiek. Om zo gezamenlijk oplossingen te vinden voor deze ongeneeslijke ziekte die na de diagnose in gemiddeld drie jaar leidt tot de dood. Daarnaast is ook het verbeteren van de kwaliteit van leven van ALS-patiënten een belangrijk aandachtspunt binnen de stichting.

Eric Nolet zegt over zijn nieuwe functie: "De ziekte ALS is zo onherroepelijk, ingrijpend en mensonterend dat dit in deze tijd van welvaart en voorspoed eigenlijk niet is uit te leggen. Intensiever onderzoek naar de oorzaak en behandeling moet gezien de ernst van de ziekte alle prioriteit krijgen. Daar zal ik me dan ook sterk voor maken, net als voor fondswerving, internationale samenwerking en het behartigen van de belangen van patiënten. Zo wil ik ALS duidelijk op de kaart zetten binnen de gezondheidszorg, de politiek en bekendmaken bij het brede publiek."

Marguerite Soeteman - Reijnen, Voorzitter Bestuur Stichting ALS Nederland: "Slechts met samenwerking en een duidelijke focus kunnen wij onze doelstellingen behalen. In Eric hebben wij een gedreven manager gevonden die de benodigde bruggen kan bouwen. Zijn warme persoonlijkheid en zijn ervaring in zowel de profit- als de non-profitwereld zullen hier zeker aan bijdragen".

Nolet volgt als Algemeen Directeur Emilie van Rappard op, die de functie ad-interim bekleedde.