Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - Scooterbestuurder onder invloed               |

De politie heeft woensdagavond 15 juni op de Gaswal in Doetinchem een 18-jarige scooterbestuurder uit de gemeente Bronckhorst aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie zag de jongen rond 23.00 uur zonder verlichting rijden. Toen agenten hem hiervoor staande hielden, roken zij alcohol bij de jongeman. Een blaastest wees uit dat hij inderdaad teveel gedronken had. Hierop is de jongeman aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij 0,4 promille blies. Dit is het dubbele van de toegestane 0,2 voor beginnende bestuurders. Met een proces-verbaal op zak voor de verlichting van zijn bromfiets en het rijden onder invloed, is hij weer heengezonden. Het rijden onder invloed kost hem tevens een punt op zijn rijbewijs.


2011082181

|     |Groenlo - Snelheidscontrole na klachten                   |

De politie heeft woensdag 15 juni in de ochtend èn in de middag, een snelheidscontrole gehouden aan Oude Winterswijkseweg in Groenlo. Dit naar aanleiding van klachten over de hoge snelheid van de automobilisten.


De Oude Winterswijkseweg ligt in een 60-kilometer zone.Volgens buurtbewoners en andere weggebruikers rijden veel automobilisten harder dan daar is toegestaan. Tijdens de controle in de ochtend werden in één uur twee hardrijders geconstateerd. Deze reden 85 en 100 km/u. In de middag werden drie hardrijders gemeten, waarbij de hoogst gemeten snelheid 102 km/u betrof.
De politie blijft de snelheden daar in de gaten houden door regelmatig te controleren.


De overtreders krijgen hun boete thuisgestuurd.


2011072868

|     |Terborg - Diefstal uit auto                               |

Uit een geparkeerde auto aan de Vulcaanstraat in Terborg is in de nacht van woensdag op donderdag 16 juni onder meer een navigatiesysteem gestolen.


De politie kreeg rond 04.00 uur de melding van de diefstal. Een oplettende getuige had glasgerinkel en een autoalarm gehoord en was polshoogte gaan nemen. Hij zag op dat moment nog net een persoon wegrennen en in een kleine grijze auto instappen, die vervolgens hard wegreed in de richting van de IJsselweg. Toen de getuige zag dat er daadwerkelijk was ingebroken, alarmeerde hij de politie. Op weg naar deze melding zagen agenten de auto met mogelijke verdachten rijden en zijn deze achterna gegaan. De vluchtauto reed dermate hard, dat de politie om veiligheidsredenen de achtervolging heeft gestaakt. De politie stelt een nader onderzoek in.


De politie adviseert om geen waardevolle goederen in een geparkeerde auto achter te laten.
Bij onraad of een verdachte situatie altijd direct de politie te bellen (0900-8844) en niet wachten tot de volgende dag!


2011082217

|     |Rekken - Diefstal van olie en gereedschap uit schuur      |

Uit een schuur bij een woning aan de Rekkense Binnenweg in Rekken is in de nacht van dinsdag op woensdag 15 juni gereedschap en een hoeveelheid dieselolie gestolen.


De diefstallen werden de volgende ochtend ontdekt en gemeld. Bij het gereedschap gaat het onder meer om handgereedschap en meerdere boor- en schuurmachines. Ook werd er een grote hoeveelheid dieselolie gestolen. Gezien de buit, moet men de diefstallen hebben gepleegd met hulp van een (kleine) vrachtwagen. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen.


2011081771


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --