Ingezonden persbericht


Houten, 16 juni 2011

FILM RABAT OPENT STERK
Vanaf vandaag is Rabat in meer theaters te zien
Afgelopen week opende Rabat, de roadmovie van Jim Taihuttu en Victor Ponten met in de hoofdrollen Nasrdin Dchar, Achmed Akkabi en Marwan Kenzari, verrassend sterk op een 7e plaats in de Top 20 met slechts 21 filmkopieën en een hoog doekgemiddelde. Doordat vele zalen waren uitverkocht, zal vanaf vandaag de zaalcapaciteit bij Pathé worden uitgebreid. Ook wordt het aantal theaters uitgebreid naar 26 theaters. Tot op heden hebben in een korte tijd ruim 23.000 bezoekers Rabat gezien. Volgende week woensdag 22 juni zijn de makers aanwezig in het Ketelhuis voor Rabat Extra Live. Zij zullen de voorstelling voorzien van live commentaar. Meer informatie over Rabat: www.rabatdefilm.nl

Synopsis
Rabat is een roadmovie die je meeneemt op de reis van de drie vrienden Nadir (Nasrdin Dchar), Abdel (Achmed Akkabi) en Zakaria (Marwan Kenzari). Als Nadir van de ene op de andere dag de oude taxi van zijn vader van Amsterdam naar Rabat moet rijden, nodigen zijn twee beste vrienden zichzelf uit om met hem mee te gaan. De reis voert het drietal door het Europese landschap naar de Marokkaanse hoofdstad. Nieuwe werelden, ontmoetingen onderweg en het geheime reisdoel van Nadir zetten de vriendschap naarmate ze dichter bij Rabat komen steeds verder onder druk.

De makers
De afgelopen jaren waren Jim Taihuttu en Victor Ponten met Habbekrats verantwoordelijk voor een groot aantal succesvolle en bekroonde videoclips (o.a. voor De Jeugd van Tegenwoordig, Dio & Sef, Pete Philly & Perquisite, Flinke Namen en The Partysquad), korte films (waaronder drie bijdragen aan NPS Kort!), documentaires en campagnes. Eind 2009 maakte Habbekrats met Nasrdin Dchar, Achmed Akkabi en Marwan Kenzari de korte film Wolken #2, die online werd gedistribueerd in samenwerking met platenlabel Top Notch. Met Rabat maakt Habbekrats hun speelfilmdebuut.