Ingezonden persbericht


Persbericht

Zacco en Face IT2U slaan handen ineen bij aanpak van online merkmisbruik

Amsterdam 14 juni 2011

Het internationale Merken- en Octrooibureau Zacco heeft samen met de BrandTracker Company Face IT2U een nieuwe tool ontwikkeld om Logo misbruik online te kunnen monitoren en aan te kunnen pakken: Zacco Web Alert.

Online misbruik van logo's door derden, maar ook verkeerd logogebruik door eigen mensen, vindt dagelijks plaats. Om dit internationaal te traceren, bij te houden, te rapporteren en hier tijdig op te kunnen reageren is een zeer tijdrovend karwei, maar wel noodzakelijk met de enorme impact van internet op merken. De gevolgen van online misbruik voor merkreputatie en voor de merkwaarde van bedrijven kunnen immers enorm zijn.

Dit is het uitgangspunt geweest voor de samenwerking tussen Zacco en Face IT2U. Door een tool te ontwikkelen die visueel het web afzoekt op het logo van de opdrachtgever en deze te koppelen aan de expertise van merkendeskundigen kan de opdrachtgever nu razendsnel inzicht krijgen hoe met het eigen logo online wordt omgegaan en kan bij misbruik gelijk adequaat opgetreden worden.

"Wij waren al langer aan het kijken hoe we onze klanten online het best kunnen ondersteunen met de bewaking van hun merkenportfolio, en de aanpak van Face IT2U past perfect in wat wij voor ogen hadden; een simpele en effectieve tool met een enorme impact" aldus Milca Graver-de Looper, Trademark Manager bij Zacco.

Robin Hattink, CEO Face IT2U, vult aan: "Vanuit ons bedrijf zijn wij in staat informatie van het internet rondom merknamen, logo's en domeinen op een effectieve wijze te indexeren, zodat de merkeigenaar een enorme tijdbesparing kan realiseren. De missende schakel in wat wij bieden is een doortimmerd juridisch advies, dat wij met deze samenwerking nu goed weten in te vullen."

De tool is in een 'basis' en 'plus' versie beschikbaar en is uit eenvoudige modules opgebouwd. Door de overzichtelijke rapportage met visuele terugkoppeling van de probleemgevallen is gelijk duidelijk waar en door wie de regels worden overtreden. Dit alles levert een enorme tijdswinst op voor met name de marketing en juridische afdelingen bij de opdrachtgever en dus voor interne kosten en de impact bij misbruik. Kortom resultaat, tijdswinst en effect.

Zacco Web Alert past in de lijn Intellectueel Eigendom producten en services, die Zacco ontwikkelt en aanbiedt om IE kansen te creëren en problemen tijdig te kunnen registreren en op te lossen. Zacco zal vanaf heden Zacco Web Alert beschikbaar stellen voor haar klanten.

Over Zacco
Zacco is, met ongeveer 550 medewerkers, het grootste adviesbureau op het gebied van intellectuele eigendom in Europa. De consultants zijn werkzaam als Europees octrooi- of merken- en modellengemachtigde of als advocaat. Zacco adviseert en assisteert cliënten met juridisch advies en bemiddelt bij conflicten. Naast de advisering bij de bescherming van octrooien, merken, modellen en domeinnamen, geeft Zacco ook strategisch advies, gericht op commerciële exploitatie van de octrooi- en merkenportefeuille om zo te kunnen verdienen aan een IE-portefeuille.

Zacco heeft 12 kantoren in vijf Europese landen (Denemarken, Zweden, Noorwegen, Duitsland en Nederland). Meer informatie is te vinden op www.zacco.nl.

Over Face IT2U

Face IT2U levert nationaal en internationaal inzicht in hoe een merk voorkomt op het internet. Iedere merknaam of logo kan waar dan ook ter wereld worden getraceerd middels de inzet van geavanceerde herkennings-technologie. Er wordt daarbij een unieke match gemaakt op alle aanwezige merknamen c.q. logo's.

Face IT2U is momenteel actief vanuit haar kantoor in Nederland, te Den Haag. Meer informatie is te vinden op www.faceit2u.com.



Ingezonden persbericht