Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort, 16 juni 2011

KNLTB en Eurosport sluiten partnership
De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) en Eurosport hebben een driejarig mediapartnership gesloten.

Evert-Jan Hulshof, Algemeen Directeur van de KNLTB is zeer verheugd met de samenwerking. "Eurosport is dé tenniszender bij uitstek. Door gebruik te maken van elkaars kanalen kunnen we de tennisliefhebber optimaal bedienen en de tennissport nog meer promoten."

Eurosport, onderdeel van de Eurosport Groep, richt zich de laatste jaren steeds nadrukkelijker op de tennissport. Drie van de vier Grand Slams - Australian Open, Roland Garros en US Open - en uitgebreide en rechtstreekse uitzendingen van veel WTA- en ATP-tennis resulteert momenteel in meer dan 1500 uur toptennis per jaar, bijna een kwart van Eurosport's totale sportaanbod op jaarbasis.

Danny Menken, Managing Director Benelux van Eurosport: "Tennis is een van onze pijlers, het is de sport die we het meest uitzenden. Liefhebbers weten ons ook steeds beter te vinden. Zo trok de halve finale op Roland Garros tussen Federer en Djokovic een recordaantal van 1.091.000 kijkers. In totaal bekeken 3,5 miljoen het toernooi op Eurosport. De link was snel gelegd...de stap naar deze samenwerking was niet meer dan logisch."