Provincie Overijssel

Besluitenlijst
Van 14 juni 2011

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel

Onderwerp: Intrekking subsidieverleningen Grand Café 21 en Restaurant 21 (GM-beslissing d.d. 08-06-2011) Kenmerk: 2011/0065310

Gedeputeerde Staten trekken de subsidieverleningen voor de ondernemingen Grand Café 21 en Restaurant 21 in. De prestaties worden door het faillissement van de subsidieontvangers niet meer gerealiseerd.

Onderwerp: Beantwoording Statenvragen van de PVV-fractie over Windturbines in Deventer Kenmerk: 2011/0110602

De PVV-fractie heeft vragen gesteld over de mogelijke plaatsing voor windturbines in Deventer. Het gaat om een initiatief van de gemeente Deventer aan de noordzijde van de A1 tussen de afslagen Deventer en Deventer-Oost. De vragen geven Gedeputeerde Staten geen aanleiding om richting gemeente Deventer stappen te ondernemen. De brief aan de indieners van de PVV-fractie wordt in afschrift ook aan Provinciale Staten gezonden.

Onderwerp: Beslissing op bezwaar zenderen korhoenders Sallandse Heuvelrug Kenmerk: 2011/0110380

Staatsbosbeheer en de vereniging Natuurmonumenten hebben een bezwaarschrift ingediend tegen de weigering van Gedeputeerde Staten om een Natuurbeschermingswetvergunning te verlenen voor het zenderen van Korhoenders op de Sallandse Heuvelrug. De Korhoenders op de Sallandse Heuvelrug vormen de laatste wilde populatie in Nederland. Het aantal Korhoenders loopt de laatste jaren steeds verder terug. Op dit moment leven er nog 15 hennen en 4 hanen. Staatsbosbeheer en de vereniging Natuurmonumenten hadden een vergunning aangevraagd om door zenderonderzoek inzicht te kunnen krijgen in de oorzaken van kuikensterfte. Aan de ene kant levert dat onderzoek risico op dat er (meer) korhoenders sterven; aan de andere kant biedt het juist meer inzicht in mogelijke maatregelen die bijdragen aan het overleven van de soort. Na zorgvuldige heroverweging - waarbij betrokkenen en deskundigen zijn gehoord en de argumenten werden verdiept en nader geduid - verklaren Gedeputeerde Staten de bezwaren tegen de weigering gegrond en verlenen alsnog de gevraagde vergunning, waarbij strikte voorwaarden gelden voor monitoring, evaluatie en de mogelijkheid tot het stilzetten van het onderzoek.

Onderwerp: Positieve verklaring borgwisseling Mediant GGZ Kenmerk: 2011/0107221


1. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het verstrekken van een positieve verklaring betreffende een borgwissel van een gegarandeerde lening van Mediant GGZ ten behoeve van het Waarborgfonds voor de Zorgsector.
2. Gedeputeerde Staten hebben verklaard dat als de borgwissel een feit is de provincie Overijssel bereid is het recht van hypotheek op te geven en te laten doorhalen.