Ingezonden persbericht


Persbericht, 16 juni 2011

RECORDAANTAL TOERISTEN BEZOEKT ISRAEL

Mei 2011 was een topmaand voor het toerisme in Israël. Het land verwelkomde 308.000 bezoekers, waarvan 268.000 toeristen. Een stijging van 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het Israëlische Ministerie van Toerisme timmerde afgelopen maanden hard aan de weg, en met resultaat. Er zijn hoge bezoekersaantallen behaald, onder meer door toename in marketingactiviteiten en -investeringen.

Ondanks de politieke onrust in Israëls buurlanden doet Israël het als vakantieland goed: van januari t/m mei 2011 bezochten 1.350.000 toeristen Israël. Dit is een stijging van 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vanuit Nederland reisden in de maanden januari t/m mei 25.700 toeristen naar het heilige land. Dat komt neer op een stijging van 2% ten opzichte van vorig jaar.

In de maand mei brachten 40.000 toeristen een eendaags bezoek aan Israël, waarvan 16.000 per cruiseschip arriveerden, een verdubbeling ten opzichte van mei 2010.

Minister van Toerisme Stas Misezhnikov: "De gespannen politieke situatie in het Midden-Oosten is van invloed op het imago van onze regio, ook die van Israël. Juist daarom is het behaalde succes van het Ministerie van Toerisme in het stabiliseren van inkomend toerisme in deze tijd belangrijk. We zullen ons de komende maanden verder inspannen. Dit is de tijd om kansen te benutten, we moeten flexibel zijn, snel reageren en tegelijkertijd de marktanalyses blijven volgen."

Het ministerie heeft zijn marketinginvesteringen gemaximaliseerd. Wereldwijd zal EUR 12 miljoen worden geïnvesteerd in een zomercampagne om het toerisme naar Israël te bevorderen. Daarnaast zal het ministerie unieke en doelgerichte projecten ondersteunen, zoals de nominatie van de Dode Zee als één van de 7 Nieuwe Natuurlijke Wereldwonderen: www.new7wonders.com/deadsea



Ingezonden persbericht