Ingezonden persbericht


Persbericht

Voorschoten, 16 juni 2011

Herinrichting Dobbewijk ligt niet stil, ondanks afwijzing subsidie

Onder leiding van Kees van der Helm, voorzitter VNO-NCW Zuid-Holland bekijken alle betrokken partijen of aanpassingen mogelijk zijn in het ontwerp Masterplan Dobbewijk en de manier van financiering. De provincie Zuid-Holland heeft de subsidieaanvraag van 1,3 miljoen afgewezen voor de herinrichting van dit bedrijventerrein in Voorschoten. De gemeente overweegt bezwaar aan te tekenen tegen dit provinciale besluit, maar bedrijfsleven en gemeente willen tot die tijd niet stilzitten.

"Wij zijn als regionale werkgeversorganisatie in staat om partijen bij elkaar te brengen", legt Van der Helm uit. "Tegelijkertijd hebben onze leden de expertise in huis om creatieve oplossingen te bedenken. Ik praat met ondernemers, eigenaren en beleggers, gemeente en provincie. Ik bemiddel en bedenk compromissen voor uiteenlopende standpunten. Die rol van bruggenbouwer lukt heel goed omdat ik ervaring heb als ondernemer én bestuurder."

De rol van bruggenbouwer zal Van der Helm op zich nemen totdat het convenant voor de herinrichting van het bedrijventerrein is ondertekend. "Het terrein bestaat uit 14 hectare. Circa 6 hectare moet worden aangepakt. De markt moet bepalen hoe dat gebied eruit gaat zien. Je moet dat afstemmen op de bedrijven die zich daar gaan vestigen. We richten ons op lokale ondernemers. Denk aan een plaatselijk bouwbedrijf of gordijnenleverancier", aldus Van der Helm. Behalve de herinrichting van een deel van het terrein is de aanleg van een rondweg noodzakelijk.

De gemeente Voorschoten staat positief tegenover de rol van VNO-NCW Zuid-Holland als bemiddelaar. Wethouder Inge Adema-Nieuwenhuizen: " Het uitgangspunt is dat het Masterplan Dobbewijk uit 2010 grotendeels overeind blijft. Dit plan wordt gedragen door de Adviesgroep Dobbewijk, de ondernemers, bewoners en de gemeente. Aanpassingen moeten ook door zo'n coproductie tot stand komen, dus met inbreng van de Adviesgroep, ondernemers, bewoners en gemeente. Dit moet leiden tot een herzien voorstel Dobbewijk, waarover de gemeenteraad opnieuw een besluit moet nemen."




Ingezonden persbericht