Politie Noord- en Oost Gelderland


|Elburg - Oudere vrouw aangehouden voor winkeldiefstal | |
Winkelpersoneel heeft woensdag 15 juni een 75-jarige vrouw uit Elburg aangehouden voor de diefstal van boodschappen in een winkel aan de Klokbekerweg in haar woonplaats. Zij is aan de politie overgedragen.


Winkelpersoneel betrapte de vrouw op de diefstal en schakelde de politie in. Agenten hebben de vrouw vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De vrouw bekende de diefstal. De politie maakt een proces-verbaal op.


2011081848

|     |Vaassen - Politie zoekt contact met klanten shoarmazaak   |

In het onderzoek naar een poging overval op een shoarmazaak aan de Apeldoornseweg in Vaassen in de nacht van zaterdag op zondag 5 juni, is de politie nog op zoek naar vier klanten die vlak voor de overval buiten aan een tafel hebben zitten eten. Zij kunnen voor de politie belangrijke getuigen zijn.


In deze zaterdagnacht heeft een nog onbekende man geprobeerd de shoarmazaak te overvallen. Hij stond om 02:45 uur ineens in de opening van de shoarmazaak en richtte een vuurwapen, of iets wat er sterk op leek, op de eigenaar van de zaak. Die schreeuwde de man meteen toe dat hij weg moest wezen, waarop de overvaller kennelijk zo schrok dat hij er weer vandoor ging, in de richting van het centrum van Vaassen. In de zaak waren toen ook nog twee klanten aanwezig. Na het vertrek van de man heeft de eigenaar de politie gebeld, die meteen ter plaatse kwam, een onderzoek instelde en nog heeft gezocht naar de man, helaas tevergeefs.


Klanten gezocht

Vlak voor de poging overval, hebben vier klanten aan een tafeltje buiten zitten eten. Zij vertrokken vlak voor de overvaller in de deuropening verscheen, maar hebben wellicht nog iets gezien in de omgeving van de shoarmazaak wat van belang kan zijn voor het onderzoek.


Ook andere getuigen die iets hebben gezien, of aanslaan op het signalement van de overvaller, worden dringend gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Van de overvaller, die zijn gezicht bedekt had, is alleen bekend dat hij donkere kleding droeg en een capuchon op had. Verder viel het vreemde, wat manke loopje van de man op.


2011076519

|     |Vaassen, Emst - Auto-inbrekers actief                     |

De politie kreeg de afgelopen dagen diverse meldingen van auto-inbraken in de omgeving van Vaassen en Emst. Er is ondermeer audioapparatuur gestolen.


Op dinsdag, woensdag en donderdag 16 juni is er ingebroken in diverse auto's aan de Gortelseweg en Geerstraat in Vaassen en de Viskweekweg in Emst.
Bij een auto-inbraak op woensdag 15 juni aan de Viskweekweg in Emst heeft een oplettende getuige twee auto-inbrekers gevolgd, maar kon ze niet aanhouden.
Het gaat om twee nog onbekende jongemannen rond de 18 en 19 jaar. Eén is blank, heeft een stevig postuur en is tussen de 1.80 en 1.90 m. Hij heeft donker stekeltjeshaar. De tweede jongeman is getint, heeft een slank postuur en is ook tussen de 1.80 en 1.90 m lang. Hij heeft donker haar en had die dag een stoppelbaardje. Beiden waren op de fiets.
De politie is een onderzoek gestart naar de inbraken en de bovengenoemde personen. Mensen met tips en getuigen kunnen de politie bereiken via 0900-8844.


De politie adviseert om geen waardevolle goederen in een geparkeerde auto achter te laten.
Bij onraad of een verdachte situatie altijd direct de politie te bellen (0900-8844) en niet wachten tot de volgende dag!


2011082204 + 2011082095 + 2011082142 + 2011082020 + 2011082205

|     |'t Harde - Verkeersongeval                                |

Op de Stadsweg in 't Harde heeft woensdag 15 juni rond 15:50 uur een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee auto's. Beide bestuurders raakten gewond.


De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht. De automobilisten, een 28-jarige vrouw uit Nunspeet en 19-jarige jongeman uit 't Harde, reden elkaar tegemoet en hebben elkaars zijkant geraakt. Beide auto's kwamen een eindje verderop tot stilstand en zijn weggesleept. De bestuurders zijn allebei naar het ziekenhuis gebracht en maken het naar omstandigheden goed.


De weg is enige tijd afgesloten geweest voor de hulpverlening.


2011082064


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --