Ingezonden persbericht


Sfeervol Verhalenfestival Rivierenland
Zowel De Tuinen van Appeltern als De Heerlijkheid Marienwaerdt goed bezocht

16 juni - 2011, Appeltern - Afgelopen Pinksterweekend vond de tweede editie van het Rivierienland-Verhalenland festival plaats. De organisatoren spreken van een zeer geslaagd evenement met ruim 2000 bezoekers!

Aanleiding
Leven en wonen in ons Rivierenland is zo vanzelfsprekend, dat we er eigenlijk nauwelijks bij stilstaan in welk bijzonder landschap we leven. De immer durende strijd tegen het water, land dat we veroverd hebben op rivieren die hun weg sinds mensenheugenis zoeken naar de zee; een decor voor en bron van verhalen. Cultuur Pact Rivierenland organiseerde in 2010 een succesvolle editie van Verhalenfestival in Rivierenland. In het pinksterweekend 2011 (12 en 13 juni a.s.) werd de tweede editie van het Verhalenfestival gehouden.

Verhalenvertellers

Zo'n tachtig deelnemers vertelden bezoekers op hun eigen manier een verhaal Zon kon er bij de studenten van de Vertelacademie gespeeddate worden, of tekende Peter Brouwers het verhaal wat Gery Groot Zwaaftink vertelde en zong. Boomnimf Miekie las bij diverse mensen de hand of vertelde iets over de kruidenleer. DanZo danste een prachtig verhaal en Mia Verbeelen, Gea van Beuningen en Kees van der Zwaard en nog vele anderen vertelde enthousiast hun verhaal.

Fotostrip wedstrijd
Om het mooie landschap van Rivierenland extra onder de aandacht te brengen, schreven de initiatiefnemers van Rivierenland, Verhalenland een fotowedstrijd uit. Alle hobbyfotografen uit Rivierenland konden deelnemen aan de fotostrip wedstrijd Rivierenland, Verhalenland. Zo'n 45 hobby-fotografen stuurden 4 foto's hun verhaal van het Rivierenland te vertellen. 's Ochtends op een pont, zittend aan het water, fietsend langs de fruitbomen. De fotograaf sprak! Tijdens de tweede dag werden de prijswinnaars in het zonnetje gezet. 1e prijs Dinie Wijgerse uit Maasbommel, 2e prijs Will de Klein uit Appeltern en 3e prijs Baukje Voskuilen uit Rumpt. U kunt de 10 genomineerde fotostrips zien om onze website www.Rivierenland-Verhalenland.nl.

Na het festival trekt de Fotostrip van Rivierenland langs de deelnemende gemeenten: Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.

EINDE BERICHT
(290 woorden)