Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 16 juni 2011

MCA contracteert ontwerppartij nieuw ziekenhuis

Medisch Centrum Alkmaar (MCA) heeft op donderdag 16 juni 2011 een team van architecten en adviseurs opdracht gegeven een ontwerp te maken voor het nieuw te bouwen ziekenhuis. Het ontwerpteam opereert onder de naam +ACDC en is vernoemd naar de deelnemende partners: ABT uit Delft, architectenbureau Cepezed uit Delft, Deerns adviseurs uit Rijswijk en Cure+Care consultancy uit Bilthoven.

architectonisch ontwerp
De +ACDC combinatie is uit negen partijen gekozen vanwege de kwaliteit van de architectuur, het innovatieve karakter van de voorstellen, de grote ervaring en de heldere kijk op complexe vraagstukken en op gebouwenlogistiek. Cepezed ontwikkelt het architectonische ontwerp, Deerns adviseert rond technische installaties en medische inrichting en ABT adviseert over de constructie en bouwfysica. Het projectmanagement is in handen van Cure+Care consultancy.

grote stap
Bij de selectie voor de ontwerppartij was een brede afvaardiging uit MCA betrokken. Met de keuze voor het ontwerpteam is een grote stap gezet op weg naar het nieuw te bouwen ziekenhuis. Het ziekenhuis moet eind 2015 gereed zijn.