Gemeente Tilburg

Dienstverlening aan ondernemers naar hoger
niveau

Gemeente Tilburg ondertekent 'Bewijs van Goede Dienst'

Ondernemers in Tilburg mogen voortaan nog betere dienstverlening van de gemeente verwachten. De gemeente belooft op ten minste 10 punten zijn zaken beter op orde te hebben. Dat is het gevolg van het 'Bewijs van Goede Dienst' dat de gemeente onlangs ontving. Dit bewijs is een onderdeel van een convenant tussen de Staatssecretaris van Economische Zaken, MKB Nederland en de 33 grote gemeenten van Nederland. Met de ondertekening van het convenant onderschrijft Tilburg afspraken over eenvoudige, duidelijke en toegankelijke regelgeving voor ondernemers.

Bewijs van Goede Dienst
Het 'Bewijs van Goede Dienst' bestaat uit een onderzoek naar de dienstverlening aan de hand van tien normen. Deze normen zijn vastgesteld op basis van de tien belangrijkste ondernemerswensen. Deze gaan onder meer over klanttevredenheid, aanvraagtermijnen en responssnelheid. Hiervoor is een nulmeting uitgevoerd. Na afronding van deze meting en het opstellen van een verbeterplan krijgen de deelnemende gemeenten een certificaat waarop de resultaten en verbeteracties staan, het 'Bewijs van Goede Dienst'. Met de verbeteracties gaan de gemeenten de komende 2 jaar aan de slag. Momenteel zijn 144 gemeenten bezig met het 'Bewijs van Goede Dienst' of hebben het certificaat ontvangen. "De gemeente Tilburg hecht er grote waarde aan de regeldruk voor ondernemers te verlagen", zegt Joost Möller, wethouder integrale dienstverlening. "Het Bewijs van Goede Dienst helpt om het ondernemersklimaat in Tilburg zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo gaan we onder andere de doorlooptijden van vergunningaanvragen verkorten. De gemeente moet zich steeds meer verplaatsen in de situatie van de ondernemers".

"Eerste Overheid"
De komende periode zal de gemeente Tilburg de dienstverlening aan bedrijven en burgers verder verbeteren zodat zij in 2015 als de "Eerste Overheid" kunnen functioneren. Bewijs van Goede Dienst is één van de instrumenten van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) om de regeldruk voor ondernemers merkbaar te verminderen. Het instrument is samen met MKB-Nederland, VNO-NCW en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten ontwikkeld en gebaseerd op concrete ondernemerswensen. Voor meer informatie www.bewijsvangoededienst.nl

Dit persbericht beschrijft activiteiten in Tilburg op initiatief van externe partijen.