Ingezonden persbericht


Robomow ondersteunt tuinliefhebbers met volautomatische maaier

Schoondijke herbergt ´De Mooiste Tuin van Nederland´

´De Mooiste Tuin van Nederland´ ligt in het Zeeuws-Vlaamse Schoondijke, deel van de gemeente Sluis. De woningen zijn er zeer in trek als weekeindwoning voor stedelingen. Maar zelfs in die aantrekkelijke omgeving is de winnende tuin een oase. Winnaar Kees Jacobse werkte veertig jaar aan deze tuin, die door hem zelf is ontworpen en aangelegd.

Ruim vijfduizend bezoekers van Tuinadvies.nl brachten in mei hun stem uit op de 89 aangemelde tuinen, aan de hand van foto´s en toelichtende teksten. De Top 10 werd beoordeeld door een Nederlands-Belgische vakjury - waaronder Martje Bosch van DeTuinenindemen.nl -, die de Top 3 vervolgens bezocht en de winnaar koos.

Robomow steunde de verkiezing van De Mooiste Tuin van Nederland en stelde een volautomatische gazonmaaier ter beschikking als prijs voor de winnende stemmer. Want tuinliefhebbers zijn dol op een schitterend gazon. Maar ze hebben wat beters te doen dan grasmaaien. Met een Robomow houden tuinliefhebbers hun handen vrij voor belangrijke zaken.

Open Tuindagen 2011
De Mooiste Tuin van Nederland ligt aan de Tragel Oost 21 te Schoondijke en is te bezichtigen. De tuin is ronduit inspirerend voor tuinhobbyisten en de aquarellerende eigenaar besteedt er ook aandacht aan kunst. Toegang is gratis tijdens de Open Tuindagen in 2011:

4 en 5 juni: Voorjaarsweekend Iris en Oosterse papavers 25 en 26 juni: Rozenweekend
9 en 10 juli: Hemerocallis-weekend 6 en 7 augustus: Dahlia-weekend
10 en 11 september: Pompoenen-weekend

De ´Mooiste Tuin´ van Kees Jacobse in Schoondijke, is een royale, romantische liefhebberstuin. Het binnengedeelte heeft veel borders en natuurlijke vijver- en waterpartijen. De rozentuin heeft natuurlijke hoogteverschillen en vormt de basis. Op de terrassen staan kuipplanten. Hoogtepunt is de witte tuin. Ook zeer de moeite waard zijn de kruidentuin, de varentuin, de grassentuin, de siergroententuin en Engelse border van 88 meter lengte, met een grote verscheidenheid aan planten en kleuren.