Gemeente Hoogeveen

Wereldkampioenschap CP-voetbal in Hoogeveen!

13 april 2011 - Het wereldkampioenschap CP-voetbal vindt van 17 juni tot en met 1 juli plaats in Drenthe!

Zestien landen strijden in vier poules om de wereldtitel. Hoogeveen is naast Assen en Emmen één van de speelsteden. CP-voetbal is een Paralympische sport die wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. De eerste acht landen plaatsen zich voor de Paralympics, die volgend jaar in Londen worden gehouden. U komt toch ook kijken?

VV de Weide

In Hoogeveen worden de wedstrijden bij VV de Weide gespeeld. Het Nederlandse CP-team komt op maandag 20 juni in Hoogeveen in actie. Wethouder Klaas Smid is er trots op dat Hoogeveen één van de speelsteden is: "Wij hebben sport en bewegen hoog op de agenda staan. Op deze manier kan de gemeente Hoogeveen een prachtige bijdrage leveren aan voetbal voor mensen met een beperking." Ook speelt het Nederlandse team de openingswedstrijden in het stadion van FC Emmen op vrijdag 17 juni en op woensdag 22 juni in stadion Assen.

Spelregels

Internationaal wordt CP-voetbal ook wel Football 7-a-side genoemd, de teams bestaan namelijk uit zeven spelers, die spelen op een veld van 75 meter bij 55 meter. De doelen zijn vijf meter breed en twee meter hoog. De buitenspelregel is bij CP-voetbal niet van toepassing. Naast het ingooien mogen spelers de bal ook inrollen. De speelduur bedraagt twee keer dertig minuten.

Sportieve activiteiten in Hoogeveen

In heel de gemeente Hoogeveen leeft de sport. Meer dan honderd sportverenigingen zorgen voor een sportieve sfeer. De gemeente zet combinatiefunctionarissen in om sporten te stimuleren. Voorafgaand en tijdens het wereldkampioenschap staan dan ook verschillende sportieve activiteiten op het programma.

Klik hier voor meer informatie