SGP


Dossier Jeugdzorg: wat komt er op u af?

De SGP houdt op vrijdag 17 juni Deo volente een congres over de veranderingen in de Jeugdzorg. Aanleiding hiervoor zijn de plannen van het kabinet om alle taken op het gebied van de Jeugdzorg over te hevelen van provincies naar gemeenten. Bij deze decentralisatie zal er veel op de gemeenteraad afkomen. De SGP bereidt haar raadsleden, wethouders, burgemeesters en Statenleden er graag op voor!

Sprekers op dit congres zijn mw. drs. M.L.L.E. Veldhuizen van Zanten-Hyllner (staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), dhr. G.R.J. van Heukelom (SGP-gedeputeerde Zeeland), en mr. C.G. van der Staaij (SGP- fractievoorzitter Tweede Kamer). De drie sprekers zullen in hun lezingen ingaan op de plannen die het kabinet heeft, de insteek die de SGP altijd in de Tweede Kamer heeft gehad en taken die straks bij de gemeenteraad komen te liggen. Vraag daarbij is welke insteek de SGP-fracties op lokaal niveau kiezen bij deze decentralisatie.

Naast de referaten kunnen de raadsleden, wethouders, burgemeesters en Statenleden ook ervaringen uit de praktijk opdoen. Zo zijn er deelsessies over de veiligheid van kinderen als er vermoedens zijn van geweld en misbruik, over de zorgmijding in de gereformeerde gezindte, over christelijke jeugdzorg in de gemeente en over de plaats die het Centrum voor Jeugd en Gezin inneemt bij de aangekondigde decentralisatie.

Het congres vindt plaats op vrijdag 17 juni Deo volente in Driestar Educatief te Gouda (Burgemeester Jamessingel 2). Inloop met koffie is vanaf 13.30 uur. Om 19.00 uur is de sluiting. Prijs voor deelname is â¬15,- inclusief maaltijd.

Aanmelden voor het congres kan hier.

Zie het origineel