Forum


17 juni 2011

Presentatie Chicks, Kicks & Glory

FORUM presenteert het onderzoek Chicks, Kicks & Glory van Jasmijn Rana over de werkelijkheid en dromen van Nederlands-Marokkaanse kickboksende meiden. De presentatie van dit bijzondere boek gaat gepaard met een spetterende dansvoorstelling.

In de grote steden houden steeds meer jonge vrouwen van Marokkaanse achtergrond zich bezig met kickboksen en andere vechtsporten. Dat is opvallend. Het onderzoek Kicks, Chicks & Glory beschrijft wie deze meiden zijn en hoe ze omgaan met vrouwelijkheid, lichamelijkheid, discipline, religie en integratie. Hun realiteit wordt niet alleen wetenschappelijk beschreven, maar ook letterlijk in beeld gebracht. Striptekenaars Farida Laan, Sandra de Haan, het duo Henrike Olasolo en Cristina Richarte, Maaike Hartjes, Mike Kok en Peter Pontiac gingen met onderzoekster Jasmijn Rana van de Universiteit van Amsterdam mee naar de sportschool. Met als resultaat een indrukwekkende serie stripverhalen.

De verhalen over kickboksende meiden dienen als inspiratie voor een multimediale dansvoorstelling die tijdens de presentatie zal worden opgevoerd. Choreografe Susanne Marx ontwierp een dans waarbij deze persoonlijke verhalen verbeeld worden in moderne dans, klassieke dans en streetdance, vermengd met kickboksmoves. Thaibokskampioene Soumia Abalhaja voert deze dans uit met professioneel performer en danser Thomas Falk en een groep kickboksende meiden van verschillende herkomst. Het videodecor is van Susanna Brenner en de soundscape van Gary Shepherd, DJ Alec Smart. De voorstelling werd gemaakt in opdracht van Imagine IC en Kosmopolis Rotterdam.

foto

Datum en plaats
Vrijdag 17 juni 2011
15.00 tot 17.30 uur
Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)
Theater van 't Woord (7e etage)
Oosterdokskade 143 (Naast het CS)
1011 DL Amsterdam

Aanmelden
Toegang EUR 5,00 / Met OBA- en /of Stadspas EUR 3,75 Aanmelden kan via de website van de OBA

Meer informatie
Lars Nickolson (FORUM)
e-mail: L.Nickolson@forum.nl
tel.: 030 2974340