Gemeente Blaricum




-

Expositie Kunstcentrum Kijkoor in BEL-kantoor

Van 17 juni tot en met 17 augustus 2011 is in het BEL-kantoor in Eemnes een expositie te zien van kunstcentrum Kijkoor. De expositie toont een selectie van werken uit de verschillende disciplines die in het kunstcentrum een plek hebben waaronder schilderijen, tekeningen, keramische beelden en producten van de afdelingen toegepaste kunst en textiel. Toegang is gratis; u kunt binnenlopen op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

De opening van de tentoonstelling is op vrijdag 17 juni om 17.00 uur. Marieke Schaap,coördinator van het kunstcentrum, verricht officiële openingshandeling. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Kijkoor
Kunstcentrum Kijkoor is werkplek, podium èn ontmoetingsplek voor kunstenaars met een beperking. Het werk van de kunstenaars van Kijkoor onderscheidt zich door directheid, originaliteit en is wars van academische maatstaven. Het valt onder de zogenaamde `Outsider Art`, een internationale stroming die steeds meer erkenning oogst. Veel werk van de kunstenaars van Kijkoor heeft inmiddels een weg gevonden naar musea, galeries, kunstverzamelaars, bedrijven en particulieren.

Met de tentoonstelling wil het onlangs geopende KC Kijkoor een visitekaartje afgeven aan de inwoners van de BEL gemeenten en zich op de culturele kaart zetten. Kijkoor is te vinden op de Eikenlaan 4 in Eemnes. U vindt er naast diverse ateliers ook het theater en de galerie waar werk te koop en/of te huur is.

|