Gemeente Son en Breugel


Kermis in Son van hoog niveau

Kermis in Son en Breugel

De jaarlijkse kermis in Son en Breugel vindt plaats van vrijdag 17 tot en met dinsdag
21 juni en staat garant voor veel plezier. Voor de liefhebbers is er dan ook veel te beleven. De "aftrap" van de kermis zal plaatsvinden op vrijdag 17 juni omstreeks 15.30 uur.

De Rock It heeft nooit eerder in Son op de kermis gestaan. Zodra de rit aanvangt schommelt de arm van voor naar achter, steeds hoger. Als de motoren echt open gaan draait de arm volledig in de rondte en dus over de kop. Als de gondeltjes dan ook nog om hun as tollen is de beleving compleet.
De Polyp is eveneens van de partij. Als echte familie attractie spreekt een ritje in deze dansende inktvis dan ook tot de verbeelding van jong en oud. Uiteraard is ook de autoscooter aanwezig, waarbij je niets van de verkeersregels hoeft aan te trekken.

Wil je liever een avontuur in de wildernis, dat kan! Een ritje in de Grand Canyon is een hele belevenis. Eenmaal van het perron vertrokken voert de rit langs bergen en dalen. Gevaren liggen steevast op de loer. Indianen houden je scherp in de gaten. Het ravijn is wel heel erg diep, als dat maar goed komt. Gelukkig hebben tot op heden alle treinen de bezoekers weer veilig bij het eindstation afgezet. Ook de safaritrip is een echt spektakel. Van voor naar achter en van links naar rechts. Het ene moment langzaam, het andere weer snel.

Pret voor groot en klein

Ook voor de kleinere kinderen is er dit jaar volop keuze. Wat te denken van de megaslide. Een enorme glijbaan betekent ultieme pret voor de jongere kermisvierders, maar ook voor vader en moeder. Niet weg te denken is de draaimolen die ook dit jaar zijn vertrouwde rondjes maakt. Bij de trampoline kunnen kinderen "acrobatische hoogstandjes" laten zien, dikke pret dus. Alsof het nog niet genoeg is kunnen de kleintjes ook nog het lichtruim kiezen in de kindertwister. In stoere helikopters wordt het avontuur tegemoet gevlogen.

Natuurlijk komen ook de liefhebbers van lekkernijen ruimschoots aan hun trekken. Dit jaar kan er gekozen worden voor een olie- of krentenbol, vers gebakken poffertje, suikerspin en zuurstok.

Een groot assortiment aan spelletjeszaken geeft de kermis diversiteit en maakt het volksfeest compleet. Bij de grijpertjes of de pusher zijn de mooiste knuffels te winnen en is het altijd spannend of het geluk aan je zijde is.

Meet en Greet met Dora

Op maandag 20 juni vanaf ongeveer 19.00 uur zal een "meet en greet" met Dora plaatsvinden. Zij is bekend van de televisie en een echte kinderheld. Neem je fototoestel mee want Dora gaat graag met je op de foto.

Dinsdag 21 juni is het opnieuw feest als clown Desalles vanaf 19.00 uur een rondgang over de kermis maakt. Als misschien wel de leukste clown van Nederland weet hij jong en oud te vermaken. Zijn rare streken en ballonkunsten zijn ongeëvenaard. Ook voor deze dag geldt de tip: neem je camera mee want ook Desalles gaat graag met je op de foto.

Om extra voordelig kermis te vieren kunnen er kortingsbonnen gedownload worden van de website www.kermisson.nl

Openingstijden van de kermis

vrijdag 17 juni 15.30 uur tot 01.00 uur zaterdag 18 juni 13.00 uur tot 01.00 uur zondag 19 juni 13.00 uur tot 23.00 uur maandag 20 juni 15.00 uur tot 23.00 uur dinsdag 21 juni 15.00 uur tot 23.00 uur