Gemeente Eindhoven

WorldCup Boulder in Eindhoven

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni a.s. vindt op het 18 Septemberplein in Eindhoven het WC Boulder plaats. Boulderen is een spectaculaire vorm van de klimsport: kort, krachtig en atletisch. In korte zware routes (boulders) wordt er op klimwanden van zo'n 4,5 meter hoog geklommen. In de week voorafgaand aan de World Cup worden voor middelbare scholieren breedtesportactiviteiten georganiseerd. Ruim 750 middelbare scholieren uit Eindhoven krijgen de kans om kennis te maken met de klimsport en het boulderen te ervaren doordat ze op verschillende klimwanden terecht kunnen.

De kennismaking met de klimsport wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van de gemeente Eindhoven via Sportbedrijf De Karpen en externe partijen als klimhal Neoliet en Monk Bouldergym. Door deze activiteiten te organiseren hoopt men de interesse van de jeugd voor deze spectaculaire sport te wekken. Er zullen daarnaast in de loop van dit jaar nog meer klim- en boulderactiviteiten voor scholieren georganiseerd worden.

WC Boulder in Binnenstad Eindhoven

Het World Cup Boulder vond al twee keer eerder in Eindhoven (op Strijp-S) plaats. Dit jaar is, onder andere in het kader van stimulering van de breedtesport, gekozen voor het 18 Septemberplein in de Eindhovense binnenstad. Het WC Boulder in Eindhoven is één van de negen wedstrijden uit het wereldwijd gehouden IFSC Bouldering World Cup Season 2011. Tijdens het sportevenement komen meer dan 100 atleten in actie van meer dan 25 verschillende nationaliteiten. De wedstrijd wordt uiteindelijk beslist in een finale op zaterdag 18 juni, waarbij de beste zes (zowel bij de dames als de heren) moeten proberen om een viertal boulders te beklimmen. Het evenement is wereldwijd live te volgen via www.ifsc.tv.

Om de toegankelijkheid van het boulderen te tonen kunnen bezoekers, maar ook het winkelend publiek in Eindhoven, tussen de wedstrijden door de sport zelf ervaren. Onder professionele begeleiding kan men zelf verschillende klim- en boulderwanden beklimmen. Dit event wordt begeleidt door inzet van een DJ en muziek.