Warchild


Foto-expositie van jongeren in Sierra Leone

14 juni 2011 -
Op vrijdag 17 juni 2011 opent Talisia Misiedjan samen met klas 3c van het Amsterdamse Montessori Lyceum een bijzondere fototentoonstelling. De foto's zijn gemaakt door jongeren die meedoen met een fotografieproject van War Child in Sierra Leone.

Tentoonstelling
De expositie bestaat uit 16 beelden die gaan over onderwerpen waar jongeren in Sierra Leone dagelijks mee te maken hebben. Leuke thema's, maar ook problemen zoals kinderarbeid, geweld, seksuele uitbuiting of mishandeling. De Amsterdamse leerlingen hebben zich ingezet om de foto's naar Nederland te halen en hier als tentoonstelling te presenteren. De entreeprijs is 1 euro en de opbrengst gaat volledig naar War Child. Bekijk de Facebookpagina.

Waar en wanneer?
De fototentoonstelling is te bezichtigen op 17 juni en 18 juni van 11.00 tot 15.00 uur op de Herengracht 546, 1017 BW Amsterdam. Officiële opening: 17 juni om 11.00.

War Child in Sierra Leone
In Sierra Leone woedde tien jaar lang een burgeroorlog die een verwoestend effect heeft gehad. Veel kinderen verloren familieleden en duizenden kinderen werden gedwongen zich als kindsoldaat bij een gewapende groep aan te sluiten. De integratie van de jongeren in de samenleving is van groot belang voor een succesvolle wederopbouw van het land. Met creatieve middelen werkt War Child aan de verbetering van de situatie van kinderen en jongeren. Ook krijgen jongeren een vakopleiding en leren ze lezen, schrijven, rekenen en andere basisvaardigheden. Ze voelen zich hierdoor zelfverzekerder, ontdekken hun talenten en ontwikkelen weer een toekomstperspectief.

Merijn, 15 jaar: "De verhaaltjes die met de foto's verteld worden, laten zien wat er dagelijks in Siërra Leone gebeurt. Met dit project wil onze klas laten zien hoe moeilijk het leven is voor kinderen en hoe belangrijk het is dat zij worden geholpen!"

100% gesponsord
Dankzij de bijdragen van vele sponsoren en vrijwilligers is de tentoonstelling volledig gesponsord gerealiseerd. War Child en het Montessori Lyceum zijn de volgende partijen zeer erkentelijk voor hun (financiële) hulp: Extremedia, Herinneringen op Linnen en Albert Heijn.