Gemeente Lopik

Leerlingen jongerenraad gaan zwemmen op 17 juni 2011

Rondleiding

Vrijdag 17 juni 2011 van 13:00 uur tot 14:30 uur gaan de leerlingen van zes Lopikse basisscholen zwemmen in zwembad Lobeke. Deze leerlingen hebben dit jaar deelgenomen aan de Jongerenraadsvergadering die in het teken stond van het thema "Bezuinigen, eerlijk zullen we alles delen".

Op de agenda stonden bezuinigingsvoorstellen voor sportverenigingen en zwembad, het Oerlemansbosje en natuur en Educatie. Zowel de voorstellen als de in de voorstellen genoemde bedragen waren fictief.

De leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Jan Bunnik uit Lopik, De Nieuwe Wiel uit Lopik, de Gerardus Majella uit Cabauw, de Samuëlschool uit Polsbroekerdam, de Eben Haëzer uit Polsbroek en de St. Victorschool uit Benschop hebben met elkaar besloten dat er op het raadsvoorstel over sportverenigingen en zwembad het minst moest worden bezuinigd.

De gemeente Lopik koppelt aan het gekozen raadsbesluit altijd een activiteit waaraan alle kinderen van de betreffende groepen 7 en 8 kunnen deelnemen.
Dit jaar zal de uitvoering van het raadsbesluit plaatsvinden in het zwembad Lobeke. Naast vrijzwemmen kunnen de kinderen gebruik maken van het springkussen en van de speciaal voor deze gelegenheid gehuurde buikschuifbaan. En natuurlijk is er voor iedereen een zakje chips en een lekker ijsje.