Gemeente Zwolle

Fietssnelweg Zwolle-Hattem

Fietsers tussen Zwolle en Hattem/ Wezep krijgen een fietssnelweg van de ene zijde van de IJssel naar de andere. Deze fietssnelweg wordt geleidelijk aangelegd. De eerste mijlpaal is bijna bereikt en bestaat uit het nieuwe fietspad naast de Hanzeboog, de nieuwe spoorbrug over de IJssel. De fietsbrug wordt op feestelijke wijze geopend op vrijdag 17 juni aanstaande.

Wat is een fietssnelweg?

De fietssnelweg is een betrekkelijk nieuw fenomeen. Het zijn regionale fietsverbindingen, waar je als fietser snel lange afstanden kunt afleggen. Een fietssnelweg is toegankelijk voor fietsen en bromfietsen.

Onderweg kom je nauwelijks kruisingen of stoplichten tegen. Je hebt dus altijd voorrang, het is veilig en het levert ook nog eens een tijdwinst op. De fietssnelweg is daardoor een comfortabel alternatief voor de auto.

De non-stop fietsverbinding tussen Zwolle en Hattem/ Wezep zorgt ervoor dat je snel vanuit Hattem op het station en in de binnenstad van Zwolle bent of in Hanzeland (waar bedrijven, Hogeschool Windesheim en Middelbare school Greijdanus zijn gevestigd).

Waarom een fietssnelweg?

De gemeente Zwolle zet de komende jaren in op duurzame investeringen voor betere verkeersdoorstroming, waaronder fietsvoorzieningen. Zwolle is een echte fietsstad. In onze stad is een fietser vaak sneller van A naar B dan een automobilist. Zwolle blijft inzetten op goede hoofdfietsroutes, fietsstraten en voldoende fietsparkeervoorzieningen in de binnenstad. Daarnaast is fietsen leuk, veilig, gezond, milieuvriendelijk en je kunt ondertussen genieten van de frisse lucht en natuur om je heen.

Wanneer is de fietssnelweg gereed?

De aanleg van de fietssnelweg is medio 2012 gereed. Fietsers kunnen nu al gebruikmaken van de route over de nieuwe fietsbrug. Aan beide zijden van de brug wordt nog gewerkt aan uitbreiding en verbetering van de fietsvoorzieningen.

Opening fietsbrug

De fietsbrug is mogelijk gemaakt door de gemeenten Zwolle en Hattem, ProRail en de provincies Overijssel en Gelderland. Namens deze organisaties bent u van harte uitgenodigd om bij de opening van de fietsbrug aanwezig te zijn. Deze vindt plaats op vrijdag 17 juni 2011 vanaf 15.00 uur bij de aansluiting van de fietsbrug aan de Zwolse zijde op de Schellerdijk.

De wethouders René de Heer van Zwolle en Luuc Teuben van Hattem, gedeputeerden Gerrit-Jan Kok van de provincie Overijssel en Conny Bieze van de provincie Gelderland en Jan Mulder, directeur ProRail regio Noord-Oost nemen de fietsbrug die middag in gebruik.