Vrije Universiteit Amsterdam

Openluchtconcert & Zuidas Culinair


* Startdatum: 17-06-2011


* Tijd: 17.00-20.00


* Locatie: Gustav Mahlerplein, tegenover Station Zuid


* Titel: Openluchtconcert & Zuidas Culinair


* Onderdeel: Vrije Universiteit Amsterdam


* Wetenschapsgebied: Overig


* Evenementtype: Overig

Op vrijdag 17 juni kunnen medewerkers, studenten en omwonenden genieten van een Openluchtconcert op de Zuidas. Het Gustav Mahlerplein wordt omgetoverd tot een combinatie van concertzaal en culinair evenement.

Meer dan 100 musici van het VU Orkest brengen o.l.v. dirigent Daan Admiraal `De Vierde Symfonie' van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840 - 1893) ten gehore. Prachtige muziek gemaakt in een dramatische periode van het leven van deze grote componist. Aansluitend zijn er muzikale jamsessies op het plein.

Het VU-Orkest is al jaren een van de grootste, beste en meest baanbrekende amateur-symfonieorkesten van Nederland. Het VU Orkest was het eerste studentenorkest dat zich aan Mahler- en Sjostakovitsj-symfonieën waagde, ook speelt het orkest regelmatig nieuwe werken van hedendaagse componisten.

Op initiatief van de locale horeca vindt gelijktijdig op het plein `Zuidas Culinair' plaats. Bezoekers aan het concert kunnen bij verschillende eetkraampjes kennismaken met heerlijke smaken, geuren, wijnen en bubbels. Deelnemers zijn: Bolenius, Gustavino, Nooon, Symphonys, Dicky's, Koetjes & Kalfjes, Bright City.

Ontmoetingscentrum Amsterdam Bright City en Restaurant Bolenius namen het initiatief tot dit gezamenlijke evenement.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam