GroenLinks
Jolande Sap op groene provincietour in Flevoland

Donderdag 16 juni 2011, 13:51u - Jolande Sap

GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap gaat vrijdag 17 juni samen met de Kamerleden Tofik Dibi, Ineke van Gent en Linda Voortman en lokale politici op werkbezoek in Flevoland. Ze spreken daar met duurzame ondernemers als Bob Crebas, de oud-eigenaar van Marktplaats.nl, in zijn duurzame recreatiegebied Brennels Buiten. Ook bezoeken de Kamerleden het te ontwikkelen natuurgebied Oostvaarderswold.

Werkbezoek Flevoland

Jolande Sap gaat in Brennels Buiten in gesprek met Bob Crebas en andere duurzame ondernemers om te horen wat bedrijven prikkelt én belemmert om groen te ondernemen. Ook bezoeken Sap en de Kamerleden het te ontwikkelen recreatiegebied Oostvaarderswold. Dit moet een verbinding tussen Oostvaardersplassen bij Almere en het Horsterwold bij Zeewolde worden, waardoor in Flevoland een aaneengesloten natuurgebied van zeer grote omvang ontstaat. Het nieuw ingerichte gebied moet zorgen voor 6.200 nieuwe banen en jaarlijks 2 miljoen bezoekers. Dit project is ter discussie komen staan door de forse Rijksbezuinigingen op de ecologische hoofdstructuur.

Side-programma Almere

Tofik Dibi brengt 's middag een apart bezoek aan Almere waar hij in gesprek gaat met jongeren en welzijnswerkers over veiligheid en overlastgevende groepen jongeren in de regio.

Borrelen met Sap

De provinciebezoeken worden afgesloten met een politieke talkshow "Borrelen met Sap". In Flevoland is deze vrijdag van 16.30 tot 18.00 uur in MBO de Warmonderhof in Dronten. Daar treden Jolande Sap en de andere fractieleden in debat met leerlingen, GroenLinks-leden en andere gasten over actuele politieke onderwerpen.

Groene provincietour

Tot de zomer van 2012 bezoekt Sap elke maand een provincie. Vorige maand was ze in Groningen. Tijdens haar bezoeken gaat ze op zoek naar de verhalen van groene ondernemers. Wat zijn de succesfactoren? Wat willen zij dat de overheid doet of juist laat? Tegen welke belemmeringen lopen ze aan?