Gemeente Hellevoetsluis


Jongeren Foyer Hellevoetsluis in top tien bij verkiezing kind- en gezinsvriendelijke initiatieven

Gemeente Hellevoetsluis heeft meegedaan aan de `Verkiezing kind- en gezinsvriendelijke initiatieven in 2010'. Voor deze verkiezing heeft de gemeente het project Jongeren Foyer Hellevoetsluis aangedragen. In totaal zijn er 41 projecten aangemeld. De Jongeren Foyer heeft hierbij een plaats in de top tien behaald.

Het doel van de verkiezing is goede voorbeelden van kind- en gezinsvriendelijke initiatieven in gemeenten onder de aandacht te brengen. De verkiezing is in opdracht van het Netwerk Childfriendly Cities van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het programmaministerie voor Jeugd en Gezin georganiseerd. Een vakjury van deskundigen heeft uit alle inzendingen de tien meest aansprekende voorbeelden geselecteerd, waaronder de Jongeren Foyer. Uit die tien heeft een jeugd- en ouderjury de in haar ogen vijf meest kind- en gezinsvriendelijke initiatieven genomineerd die voor bekroning in aanmerking komen. Daar zat de Jongeren Foyer helaas niet bij.

Jongeren Foyer Hellevoetsluis
De Jongeren Foyer biedt 20 jongeren tussen de 18 en 23 jaar een kamer met een kans: een veilige en prettige woonomgeving. Een goede dagbesteding (leren of werken) is hierbij een voorwaarde. Het project is bestemd voor jongeren die binnen twee tot drie jaar hun zaken voor elkaar kunnen hebben en klaar zijn om door te stromen naar een eigen woning. De gemeente Hellevoetsluis, woningcorporatie Maasdelta en FlexusJeugdplein werken hierbij nauw samen. In mei 2011 hebben de eerste jongeren hun intrek genomen in de Jongeren Foyer.

Meer informatie over de Jongeren Foyer is te verkrijgen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Hellevoetsluis, tel. 0181-326539 of via www.cjghellevoetsluis.nl. Het CJG is gevestigd aan de Vliet 2 in Hellevoetsluis.

06/17/2011