Politie Groningen

Vrijdag 17 juni 2011

Provincie Groningen , 17-06-2011

Automobiliste gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN Donderdagmorgen raakte een 38-jarige automobiliste uit Groningen gewond bij een verkeersongeval. De vrouw reed op de A7 in de richting van Leek. De bestuurster had haar snelheid aangepast in verband met de hevige regenval. Plotseling werd zij van achteren aangereden door een 48-jarige automobilist uit Almere. Die had kennelijk niet in de gaten dat zijn voorganger in verband met de weersomstandigheden langzamer reed. De Groningse verloor de controle over haar voertuig en kwam via de berm tegen een boom tot stilstand. De vrouw raakte gewond in haar gezicht door een rondvliegend voorwerp in haar auto. Haar drie inzittenden, een man en twee kinderen, bleven ongedeerd. Het slachtoffer werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De twee geschrokken kinderen kregen van de politie ieder een troetelbeer. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten door een bergingsbedrijf worden afgesleept.

Ondanks valse naam toch de cel in

GRONINGEN Dankzij de hulp van een voorbijganger kon donderdagavond op de Kruissingel een man in de boeien worden geslagen. De persoon werd als bestuurder van een snorfiets door de politie gecontroleerd. Omdat hij vermoedelijk een valse naam opgaf, moest hij mee naar het bureau. De man zette het vervolgens op een lopen. Hij kon met behulp van een voorbijganger worden overmeesterd. Op het politiebureau bleek dat de man, een 23-jarige Groninger, nog een gevangenisstraf van bijna een maand open had staan. Hij werd ingesloten, inclusief een extra bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Stadjer aangehouden voor diefstal

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 21-jarige Groninger aangehouden voor diefstal. Surveillerende agenten zagen de Stadjer fietsten op het Lopendediep. Zij zagen dat hij een verkeerspion bij zich had. Toen agenten hem hierover aanspraken erkende hij direct dat hij de verkeerspion even daarvoor had gestolen. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De verkeerspion werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

BLIJHAM - De politie heeft donderdagnacht een 52-jarige man uit Winschoten aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist werd op het Kruirad in Blijham gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van

700 gul (1,6 promille). Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Hij moest zijn rijbewijs wel inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Straatschender op de bon

GRONINGEN - De politie heeft donderdagnacht op de Reitemakersrijge in Groningen een 31-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de Hoogezandster fietsen uit een fietsenrek pakte en hiermee begon te gooien. Hierop werd de verdachte ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg hij een bekeuring voor baldadigheid. De straatschender mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Delfzijlster gewond na burenruzie

DELFZIJL De politie heeft donderdagavond een 43-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor mishandeling. Agenten reageerden op een melding van een burenruzie aan de Kustweg in de havenstad. Hier bleek dat de verdachte het aan de stok had gekregen met een 39-jarige plaatsgenoot. Op het hoogtepunt van de ruzie liep de 43-jarige man met twee messen op zijn opponent af. Bij deze schermutseling raakte de 39-jarige Delfzijlster gewond aan zijn hand. De verdachte kon in de omgeving worden aangehouden. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. Wat de aanleiding van de ruzie was werd niet helemaal duidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Inbreker huis uitgeschreeuwd

STADSKANAAL Een inbreker staakte in de nacht van donderdag op vrijdag zijn activiteiten in een huis aan de Arendshorst toen de bewoonster het op een schreeuwen zette. De vrouw werd wakker toen haar slaapkamer deur openging en ze in het licht van een zaklantaarn keek. De onbekende ging er vandoor toen de vrouw begon te gillen. De politie is met een onderzoek begonnen.

Beledigende militair aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagochtend een 20-jarige man uit Zuidhorn aangehouden voor het beledigen van agenten. Op de Grote markt wilden agenten bemiddelen bij een vechtpartijtje. De

20-jarige vond het daarbij nodig om de agenten uit te schelden en te beledigen. Bij zijn arrestatie verzette de Zuidhornder zich hevig. Hij werd met gepast geweld in de boeien geslagen. Op het politiebureau bleek dat de verdachte militair was. Hij werd overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee die proces-verbaal opmaakt.

Blind voor politie

GRONINGEN Een 18-jarige Groninger was vrijdag in alle vroegte ziende blind en horende doof voor de politie. Agenten zagen in alle vroegte dat de man met hoge snelheid op zijn snorfiets over de Grote Markt reed, bij een uitwijkpoging kwam te vallen, weer opkrabbelde en opnieuw met hoge snelheid vertrok. Met inmiddels een politieauto achter zich, reed de man onverstoorbaar verder. Stopteken, blauwe zwaailampen en de sirene werden genegeerd. De man werd uiteindelijk op de Heresingel tot stoppen gedwongen. Bij ademanalyse bleek een score van 580 ugl (1.3 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 16 juni op snelheid.

Siddeburen, N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1170, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 132 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Beneluxweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1119, aantal overtredingen: 271, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Niebert, Molenweg:aantal geregistreerde voertuigen: 198, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.