Politie Rotterdam Rijnmond

Vluchtende scooterbestuurder heeft nog 21 dagen hechtenis openstaan

Datum publicatie: 17-06-2011 09:37

ROTTERDAM - Donderdagochtend sloeg een scooterrijder voor de politie op de vlucht. Uiteindelijk hielden agenten hem aan in de Gouwstraat. Bij het opvragen van zijn gegevens bleek hij nog 21 tegen hechtenis te hebben openstaan.

Politieagenten zagen om 02:00 uur op de Maashaven Oostzijde een viertal scooters rijden. Eén van de scooters voerde geen verlichting, was niet voorzien van een kentekenplaat op de achterzijde, en de bestuurder droeg geen helm. Hierop zijn de agenten achter de scooter aangereden.

De scooterbestuurder versnelde en reed vanaf het fietspad de rijbaan op. Ter hoogte van de Brielselaan zetten agenten hun dienstauto voor de scooter stil. Hierop probeerde de bestuurder te keren. Hetgeen mislukte waardoor hij ten val kwam. Daarna rende de man weg, stapte bij een andere scooterrijden achterop, die vervolgens op zijn beurt wegreed.

Via Cameratoezicht werd de verdachte gevolgd, en werd gezien dat hij in de Gouwstraat tot stilstand was gekomen. Agenten troffen hem daadwerkelijk in de Gouwstraat aan, en hielden de 28-jarige man aan. Bij het opvragen van zijn gegevens bleek hij nog 21 dagen hechtenis te hebben openstaan. Daarnaast is hij bekeurd voor rijden zonder rijbewijs; rijden zonder geldige verzekering; rijden zonder helm; rijden op de rijbaan; rijden zonder kentekenplaat; en het rijden zonder verlichting. De scooter is inbeslaggenomen.