Gemeente Almere

Almere Sport 2.0 bijeenkomst

17-06-2011

Op woensdag 15 juni heeft wethouder René Peeters een Sport 2.0 expertmeeting geopend. De expertmeeting is georganiseerd door gemeente Almere om met sportexperts om tafel te gaan en na te denken over de sportinfrastructuur in een Almere van 2030. De onderwerpen talentontwikkeling, sport en water, sport en sociale infrastructuur en sport en fysieke infrastructuur werden besproken. De uitkomsten van de expertmeeting worden meegenomen in de planontwikkeling over Sport 2.0 in Almere.

Tijdens de expertmeeting is een introductie gegeven over Almere 2.0 door de programmamanager Ward de Meulemeester. Hij ging in op de meerwaarde van sport in Almere. Het was een goede opkomst met onder andere hordeloper Gregory Sedoc en de wereldkampioen powerboatracing Johan Coenradi. Ook waren er partijen uit het bedrijfsleven, stakeholders en wetenschappers die deel namen aan de tafels. Denk bijvoorbeeld aan een afvaardiging van de Johan Cruijff foundation, AMVEST, Nike, Echnaton en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen.

Bij de expertmeeting werd onder andere gezegd: "De jeugd heeft de toekomst, jonge stad met veel jeugd is het talent wat nu wordt klaargestoomd voor 2028" en "Almere is Neerlands enige echte tuinstad, vanuit je achtertuin zie je direct het groen wat weer uitnodigt tot bewegen." Wethouder René Peeters was ook aanwezig tijdens de bijeenkomst. Hij zei: "ik heb veel goede ideeën en ook initiatieven gehoord om van Almere een sportstad te maken. Daarbij is het belangrijk dat we de verbinding leggen tussen sport, het bedrijfsleven en het onderwijs om sport aantrekkelijk te maken voor onze inwoners en voor de talentontwikkeling in onze stad. Het is van belang is dat wij de omgeving zo inrichten dat ook deze uitnodigt tot beweging voor alle leeftijdsgroepen".
ov-kaart actie