Gemeente Kollumerland

Ruthger Schoonderbeek nieuwe gemeentesecretaris Kollumerland

Ruthger Schoonderbeek begint per 1 september 2011 als nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Kollumerland c.a.

Burgemeester en wethouders van Kollumerland hebben deze week ingestemd met de benoeming van Schoonderbeek. Ook de ondernemingsraad heeft positief geadviseerd.

De heer R.L.H. (Ruthger) Schoonderbeek (1963, Arnhem) uit Groningen is op dit moment directeur Opleiding en Advies bij BAN PersoneelsDiensten in Assen. Daarvoor was hij bijna zeven jaar lang gemeentesecretaris van de gemeente Marum. Schoonderbeek volgt de huidige gemeentesecretaris Rients de Boer op die per 1 oktober vervroegd met pensioen gaat.

Aan de slag
Schoonderbeek noemt de functie van algemeen
directeur/gemeentesecretaris een prachtbaan. "Het is een veelzijdige functie die ik eerder heb vervuld waarin advisering en ondersteuning van het bestuur en de verantwoordelijkheid en zorg voor een goed functionerende ambtelijke organisatie samenkomen", aldus Schoonderbeek. "Dat vraagt om zaken als afstemming, samenwerking, communicatie en natuurlijk ook sturing. Zaken die ik leuk vind." De inhoudelijke bestuurlijke en ambtelijke opgaven die er op dit moment in Kollumerland liggen, spreken hem aan. "Er moet heel wat gebeuren de komende tijd en ik heb er zin in om met die opgaven aan de slag te gaan. Qua sfeer vind ik het prettig te merken dat binnen de gemeente gehecht wordt aan goede verhoudingen en een goede samenwerking. Dat zijn voor mij ook belangrijke waarden. Kortom, ik heb er zin in om na de zomervakantie in de gemeente Kollumerland c.a. aan het werk te gaan!"

Selectiecommissie
In totaal hebben 42 kandidaten (31 mannen en 11 vrouwen) gereageerd op de vacature van gemeentesecretaris/algemeen directeur in Kollumerland. Na verschillende gesprekken en een assesment, heeft de selectiecommissie unaniem de heer Schoonderbeek besloten voor te dragen voor benoeming.

Ruthger Schoonderbeek

Ruthger Schoonderbeek.

Bezoekgegevens gemeentehuis

van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum (route) telefoon 14 0511 e-mail gemeente@kollumerland.nl Alle contactgegevens

Openingstijden
maandag 09.00 - 12.00 uur
dinsdag 09.00 - 12.00 uur

woensdag
09.00 - 12.00 uur
16.00 - 19.30 uur
donderdag 09.00 - 12.00 uur
vrijdag 09.00 - 12.00 uur

Omhoog

Over Kollumerland c.a.

De gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland, afgekort als Kollumerland c.a. is gelegen in het noordoosten van de provincie Fryslân.

Bent u toerist en zoekt u een mooie bestemming, dan is de gemeente Kollumerland c.a. zeker de moeite van het bezoeken waard. De grote afwisseling van landschappen maakt Kollumerland tot een geliefde plek voor mensen die houden van rust en ruimte. Daarnaast heeft de gemeente een goed woonklimaat en zijn er goede vestigingsmogelijkheden voor bedrijven.
Spelende kinderenWaldhuske te Kollumerzwaag
Schotelantennes Burum
Schotse hooglanders in het Lauwersmeer
Kanoën
Kerkje Augsbuurt
Paarden en wandelaars in het weidse landschap
Molen te Burum
Fietsroutes
Gemeentebord aan de gemeentegrens
Waldhuske te Kollumerzwaag

Yn 'e Wouden, wer 't geboomt hús en hiem en land omsoomt, leit Feenkloasters kostlik oard; Moai is 't der, moai yn 't groat! Ype Douma (1866 - 1937)


* Zoeken

* Sitemap

* Contact