Gemeente Het Bildt


Zet vrijwilligers eens in het zonnetje!

17-06-2011 10:11

Doet uw buurvrouw wel eens boodschappen voor u als er sneeuw ligt? Maait uw zwager het gras in uw tuin?

Heeft u met uw gemeenschap een schema voor het schoonmaken van de kerk? Wordt u door een familielid verzorgd?

Al deze zaken worden mogelijk gemaakt door onmisbare vrijwilligers. De kracht van vrijwilligerswerk, is dat er ruim 5 miljoen actieve vrijwilligers zijn die zich op allerlei manieren inzetten voor verschillende doelen zoals sport, welzijn, cultuur, dier, natuur en leefbaarheid in het dorp. Het is belangrijk dat vrijwilligerswerk wordt gewaardeerd. Vrijwilligerswerk moet mogelijk worden gemaakt. Ook in tijden van bezuinigingen.

Jaar van het vrijwilligerswerk
Dit jaar is uitgeroepen tot het Europese jaar van het vrijwilligerswerk.
In het jaar van het vrijwilligerswerk besteedt Vrijwilligerscentrale Middelsee op verschillende manieren aandacht aan vrijwilligerswerk. Van feestelijkheden tot informatiemarkten en workshops. Want vrijwilligerswerk mag gezien worden.

Werkt u in uw organisatie met vrijwilligers? Dan weet u als geen ander hoe belangrijk deze extra paar handen zijn voor uw organisatie. Vrijwilligers kunnen dingen doen, waar u eigenlijk niet aan toe komt. Er werkt vast wel iemand bij u, die zich jaar in jaar uit, vol overgave inzet.

Vrijwilligers gezocht!
Wij zijn op zoek naar deze mensen. Vertel ons hun verhaal, dan maken ze kans om tot vrijwilliger van de maand gekozen te worden. Aan het eind van het jaar, kiezen we de vrijwilliger van het jaar. Laat ons weten om wie het gaat, en wat deze persoon allemaal doet. Dit is uw kans om deze vrijwilliger in het zonnetje te zetten!

Wij zijn benieuwd naar uw verhaal. Neem contact op met Vrijwilligerscentrale Middelsee.

Vrijwilligerscentrale Middelsee
Sportleane 7
9041 EC Berlikum
tel: (0518) 462363
www.welzijnmiddelsee.nl

info@welzijnmiddelsee.nl

---