Gemeente Tytsjerksteradiel


VBI grootste fairtrade bedrijf in Tytsjerksteradiel

Wethouder Houkje Rijpstra heeft donderdag 16 juni het Fairtrade Certificaat uitgereikt aan V.B.I. Schuilenburg. Het bedrijf, gevestigd in Eastermar, maakt betonvloeren en heeft duurzaam produceren hoog in het vaandel staan.

omschakeling naar fairtrade

In 2006 won het bedrijf de Friese duurzaamheidsprijs. Het omschakelen naar fairtrade producten als koffie, thee en chocolademelk voor het eigen personeel, was dan ook een logische en eenvoudige stap. Taco Mulder van VBI: `Onze leverancier was op bezoek en ik vroeg hem of hij ook fairtrade producten leverde, 5 minuten later zat de koffie al in de automaat. De smaak was goed en de prijs was gelijk, zo simpel kan het dus zijn'.

Voor Taco Mulder is hiermee de kous nog niet af: `Ik ga graag een stap verder en ben benieuwd welke mogelijkheden er nog meer zijn voor mijn bedrijf en wat de `best practices' zijn van andere bedrijven'.

gemeente komt met nieuwsbrief

Dit bracht de gemeente op het idee een nieuwsbrief te gaan ontwikkelen, waarmee bedrijven op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en ook zelf ideeën kunnen aandragen.

In Tytsjerksteradiel hebben ruim veertig bedrijven zich ondertussen aangesloten bij de Fairtrade Gemeentecampagne.

undefined
Taco Mulder ontvangt van wethouder Rijpstra het Fairtrade-Certificaat

groen-foon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl