Politie Drenthe

Vrijdag 17 juni 2011

Provincie Drenthe, 17-06-2011

Aanhoudingen na afleveren postpakketjes met drugs

MEPPEL / SMILDE Donderdag heeft de politie twee mensen aangehouden in verband met de aflevering van een pakketje met daarini drugs. Bij een controle op Schiphol werden in twee postpakketten uit Zuid Amerika drugs aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om cocaine. De drugs zijn uit het pakket gehaald en vervangen door een dummy. Daarna heeft een agent, gekleed in het uniform van de pakketbezorging, de geprepareerde postpakketten afgeleverd op de beide adressen. Na het in ontvangst nemen werden de geadresseerden aangehouden. Ze zijn verhoord en daarna in vrijheid gesteld. In de woning in Meppel werd een vrouw als verdachte aangehouden; in Smilde een man. In de woning in Meppel werd ook nog een hennepplantage aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in. De drugs zijn voor onderzoek naar het forensisch instituut van de politie gebracht om de exacte hoeveelheid vast te stellen.

Vrachtauto hoger dan viaduct

BORGER Donderdagmiddag reed een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hoogeveen over de Westdorperstraat tegen een viaduct. Hij had het bord met maximale doorrijhoogte van 3.60 m niet gezien. De auto raakte beschadigd; het viaduct niet.

Politie onderzoekt woninginbraak

ASSEN Donderdag overdag is ingebroken in een woning aan de Zernikestraat. Daarbij is een fotocamera gestolen. Om binnen te komen is een raam opengebroken. De 55-jarige bewoonster deed aangifte.

Dronken man aangehouden

EMMEN Donderdagavond heeft de politie een 59-jarige man uit Emmen aangehouden die onder invloed van te veel alcohol overlast veroorzaakte aan het Willinkplein. De man is ingesloten en zal na ontnuchtering worden verhoord.

Politie zoekt getuigen mishandeling

OOSTERHESSELEN De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling afgelopen dinsdag bij een bushalte aan de Wethouder K. Schepersweg. Daar waren twee jongens bezig een bushokje te vernielen toen ze werden aangesproken door een vrouw op een fiets. Deze vrouw werd uitgescholden en ze kwam ook te vallen. Een 14-jarig meisje uit Coevorden, die aan de overkant van de weg bij de bushalte stond, liep er heen en hielp de vrouw weer overeind. Daarop scholden de jongens ook haar uit en een van hen greep haar bij de keel en drukte haar op de grond. De vrouw was toen al weggefietst. De daders zijn twee jongens met een licht getinte huidskleur en zwart haar. Ze zijn ongeveer 1.70 m groot. Een van hen droeg een pet met een goudkleurig Euroteken. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die informatie hebben over deze zaak kunnen bellen met 0900 8844.

Vier mensen aangehouden wegens fietsendiefstallen

Politie zoekt eigenaren van aangetroffen fietsen

MEPPEL - De politie heeft in mei vier mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij fietsendiefstallen.

Het gaat om mannen van 17, 18, 31 en 37 jaar oud uit Meppel. Twee van hen worden verdacht van heling. De andere twee zouden de fietsen hebben gestolen. De helers hebben hun aandeel bekend, hun motief was het verkrijgen van geld. De stelers ontkennen echter iedere betrokkenheid.

In totaal zijn negen fietsen gestolen. Vijf daarvan zijn terug bij de rechtmatige eigenaren.

Er staan nog vier aangetroffen fietsen op het politiebureau. De politie heeft de rechtmatige eigenaren nog niet kunnen achterhalen.

Het gaat om een:

* Giant Melbourne, grijs

* Gazelle Davos, zwart

* Batavus cayuca, blauw

* Multicycle Mx Tour 2100, zwart

De fietsen zijn vermoedelijk op 4 of 5 mei 2011 gestolen op verschillende plaatsen in Meppel. De exacte datum en plaats is niet met zekerheid te zeggen, maar het vermoeden bestaat dat ze zijn weggenomen aan de Savornin Lomanstraat, Het Vledder, het Kerkplein of bij het station in Meppel.

Is één van bovengenoemde fietsen van u, wilt u dan contact opnemen met de politie in Meppel via 0900-8844.

Aangifte vernieling eend ingetrokken

SCHIPBORG Begin juni is een beeld vernield aan de Ruiterweg in Schipborg. De eigenaar deed aangifte van vernieling van de eend. Er is een oproep gedaan aan de vernielers om zich te melden. Deze week werd de eigenaar van het beeld getipt over de mogelijke toedracht. Twee mensen die in beschonken toestand verkeerden na een personeelsfeestje, zouden geprobeerd hebben de eend te verplaatsen. Dit lukte echter niet, met als gevolg dat het beeld afbrak. De baas van de twee medewerkers kreeg dit te horen en belde met de eigenaar. Zij zijn overeengekomen dat de schade onderling wordt geregeld. De aangifte van vernieling is ingetrokken.