Gemeente Heumen

Maldense schone op schone scooters

Fotomodel en actrice Esha Janssen uit Malden was woensdagmiddag 15 juni prominente gast tijdens de elektroscooterpromotie in Malden. Zij promootte daarmee de elektrische scooter, een schoon, stil en heel zuinig alternatief voor de benzinescooter én ook voor de auto.

De promotiemiddag vormde een activiteit vanuit de gemeentelijke energiecampagne Heumen Bespaart. Energie besparen kun je immers niet alleen thuis, maar ook onderweg. Een elektrische scooter is tot wel 10 keer zuiniger dan een gewone benzinescooter en is daarmee goed voor het klimaat én je portemonnee.

Esha Janssen op E-scooter

Enthousiaste reacties

Vele tientallen mensen, van jong tot oud, en van scholier tot forens, maakten op het Kerkplein een proefritje op een van de scooters. De scooters waren beschikbaar gesteld door Modelta uit Malden en Zoevers uit Lent.

Unaniem waren de reacties positief: wat rijden ze prettig, nou kan ik tenminste muziek luisteren, kunnen we onderweg lekker beppen en ze stinken helemaal niet!. Ook de sympathieke prijs van de scooters en het extreem lage brandstofverbruik zorgde voor veel goedkeurende blikken van de bezoekers.

Ook Esha was razend enthousiast over de e-scooter, al kon zij niet tippen aan haar eveneens aanwezige vader, die alle scooters uitprobeerde en serieus overweegt een e-scooter te gaan kopen.

E-scooter wordt uitgeprobeerd

Belangstelling voor E-scootermiddag