Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

In beslaggenomen drugs heeft straatwaarde van 1,5 miljoen
Publicatiedatum: 17-6-2011 10:44:07

REGIO- De partij drugs die de politie Gelderland-Midden vrijdag 3 juni in beslag nam bij een grootschalig drugsonderzoek heeft een straatwaarde van zeker anderhalf miljoen euro. De raadkamer heeft de voorlopige hechtenis van twee verdachten(een 44-jarige man uit de gemeente Montferland, een 40-jarige man uit Velp) verlengd met 90 dagen. De voorlopige hechtenis van de derde verdachte(een 38-jarige man uit IJzendijke (Zeeland) is verlengd met 4 weken.

In het persbericht van maandag 6 juni werd vermeld dat de politie bij doorzoekingen drugs, contanten en administratie in beslag heeft genomen. De drugs betrof 50 kg MDMA, waarmee 500.000 XTC pillen kunnen worden geproduceerd met een geschatte straatwaarde in Nederland van anderhalf miljoen euro. Daarnaast werd ruim 400.000 euro aan contant geld in beslag genomen. In een opslaglocatie in IJzendijke (Zeeland) werd een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. In die loods werden ook grondstoffen voor de productie van synthetische drugs (XTC) ter waarde van enkele tonnen en productie-apparatuur ter waarde van tienduizenden euro's aangetroffen en in beslag genomen.

Vuurwapens en voertuigen
Verder werden in totaal 8 vuurwapens aangetroffen. Daarnaast werden in Velp en in Montferland auto's van het duurdere segment en een motorfiets van het merk Harley Davidson in beslag genomen.

De 44-jarige hoofdverdachte uit de gemeente Montferland heeft vermoedelijk synthetische drugs laten produceren ten behoeve van zijn eigen drugshandel en daarmee naar verwachting veel geld verdiend. Naar aanleiding van informatie die bij de politie binnenkwam, werd in de zomer 2010 door de divisie Recherche een onderzoek gestart. Het onderzoek wordt voortgezet.

Er zijn foto's beschikbaar van het in beslag genomen materiaal.


Noot voor de redactie (