Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad

Utrecht, 17-06-2011

Diefstal bromfiets

UTRECHT De politie heeft donderdagavond 16 juni een man aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed.

Omstreeks 20.55 uur kreeg de politie een melding dat er een man over de Lofoten liep met een bromfiets die vermoedelijk gestolen was. Ter plaatse bleek de verdachte, 30 jaar en afkomstig uit Utrecht, er al vandoor te zijn gegaan op de bromfiets. Agenten gingen in de omgeving op zoek naar de verdachte en zagen de man op de Waijnsedijk in Houten. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Inbraak in woning
UTRECHT Donderdagmiddag 16 juni werd er een inbraak gepleegd in een woning. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 15.50 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken was in een huis aan de Leidseweg in Utrecht. De 29-jarige bewoner hoorde iemand in zijn huis lopen en ging een kijkje nemen. Op dat moment zag hij twee mannen in de hal staan. Toen de twee verdachten de man zagen gingen ze er zonder iets mee te nemen vandoor. Van de daders is het volgende signalement bekend:

Dader 1:


- Man


- Rond de 30/40 jaar


- Surinaams/
Hindoestaanse afkomst


- Normaal postuur


- Kaal


- Donkere jas en een witte capuchon

Dader 2:


- Man


- Rond de 30/40 jaar


- Surinaams/
Hindoestaanse afkomst


- Gezet postuur


- Donker kort haar


- Rode sportjack

De politie verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verkeersongeval door onwelwording
UTRECHT Donderdagavond 16 juni werd een bestuurder onwel achter zijn stuur en raakte vervolgens van de weg.

Het ongeval gebeurde rond 20.35 uur. De 20-jarige automobilist afkomstig uit Driebergen-Rijsenburg reed over Biltse rading en werd onwel. De man raakte licht het voortuig dat voor hem reed en kwam vervolgens met zijn auto in de berm tot stilstand. De brandweer kwam ter plaatse om het beknelde slachtoffer te bevrijden. Vervolgens werd de Utrechter met nek- en rugklachten naar het UMC ziekenhuis overgebracht.

Inbrekers op heterdaad aangehouden
UTRECHT De politie hield donderdagavond 16 juni op heterdaad twee personen aan op verdenking van inbraak bij een woning.

Omstreeks 20.55 uur kreeg de politie een melding van een getuige die ziet dat er ingebroken wordt bij een woning aan de Busken Huetstraat. Volgens de getuige zijn de twee personen nog in het pand. Agenten gingen direct ter plaatse en houden in de woning een 19-jarige man en een 16-jarige jongen, beiden afkomstig uit Utrecht, aan. De verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw mishandeld door ex

UTRECHT De politie hield donderdagmorgen 16 juni een man aan omdat hij een vrouw op straat had mishandeld.

Omstreeks 10.45 uur werden agenten naar de Vleutenseweg gestuurd. Daar zou een 22-jarige vrouw afkomstig uit Houten meerdere keren zijn geslagen tegen haar hoofd door de verdachte toen zij opweg was naar haar werk. Ook had hij haar een kopstoot gegeven. Na de mishandeling ging de verdachte, 23 jaar en afkomstig uit Utrecht, er vandoor. De verdachte kon even laten in zijn woning aan de Korianderstraat worden aangehouden. Aanleiding voor de mishandeling ligt in de relatiesfeer.

Oplichting

UTRECHT De politie hield donderdagavond 16 juni twee personen aan op verdenking van oplichting.

Omstreeks 19.15 uur kreeg de politie een melding uit te kijken naar twee mannen die rozen aan het uitdelen waren aan het winkelde publiek. Vervolgens vroegen zei op een opdringerige manier om geld. Doordat de verdachten gezien werden door medewerkers van bureau cameratoezicht, had de politie een duidelijk signalement. Zij gingen in de omgeving op zoek naar de verdachten en hielden de twee in het winkelcentrum Hoog Catharijne aan. De 20-jarige verdachte afkomstig uit Duisburg en de 16-jarige jongen afkomstig uit Faragas (Roemenië) werden meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Al eerder die dag hield de politie in Utrecht op de Mariaplaats twee mannen van 27 en 29 jaar en afkomstig uit Duisburg aan. Zij vroegen op aggresieve manier om geld voor leukemie patiënten in Roemenië. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Gewapende overval

UTRECHT- Omstreeks 10.30 uur kreeg de politie een melding van een gewapende overval op een bedrijf aan de Verlengde Hoogravenseweg in Utrecht. Een man bedreigde een medewerkster met een wapen en ging er vervolgens vandoor. Het is onbekend welke richting de verdachte is gevlucht.

Signalement:


- Licht tot donkere huiskleur


- 25-30 jaar oud


- 1.85 meter


- kaal


- rood plastic tasje

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.